Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig estudiarà les demandes dels alumnes del Conservatori Superior de València
RedactaVeu / València

L’Assemblea d’Alumnes del Conservatori Superior de Música de València anunciava fa unes hores que la vaga serà indefinida, de la mateixa manera que han batejat aquestes accions estudiantils com a “Primavera musical”. Després de passar diverses nits tancats dins del centre educatiu, hui s’han dirigit a les Corts per intentar explicar al president de la Generalitat, Ximo Puig, les seues exigències i el seu parer al respecte sobre l’ordre d’accés a càtedres i l’adscripció universitària.

La Veu s’ha posat en contacte amb ells i han explicat que en arribar a les Corts un membre de l’equip del president ha accedit a parlar amb ells. “Li hem explicat les nostres reivindicacions i com està la situació”, explica el portaveu, i “ha comentat que coneixien la situació, però no amb els detalls que li hem exposat” assegura. El portaveu de l’assemblea ha afegit que l’assessor o membre del gabinet de premsa, ja que no sabia especificar, els ha contestat que transmetrà al president Puig aquests exigències i les explicacions, mantindrà una reunió amb la Conselleria d’Educació i al més aviat possible, indicava que “probablement en gener”, mantindran una reunió per escoltar-los.

El portaveu ha volgut afegir que tot ha transcorregut sense incidents “uns quants hem pujat, jo li he donat el meu número de telèfon i els altres han continuat baix amb la manifestació”.

D’altra banda, durant la tancada que van mantindre anit al centre van rebre la visita del director de l’ISEACV, Manel Garcia, acompanyat per membres del gabinet de comunicació de la Conselleria i membres de la direcció del centre. La portaveu de la comissió de premsa de l’assemblea d’alumnes explicava que des de l’ISEACV es va indicar que “no canviaran de posició”, pel que fa a la paralització de la susdita ordre d’accés i que des de l’ens públic “s’està treballant per la qualitat del sistema educatiu musical”, tot afegint que se’ls apel·lava “a l’esperança”.

Igualment, des de l’assemblea asseguren que des de l’ISEACV afirmaren que “apostem per una universitat de les Arts”. Mentre que des de la Conselleria els alumnes consideren que “no arriben a posicionar-se per una o altra opció”, adscripció o nova creació, sinó que “estudiaran totes les opcions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa