Diari La Veu del País Valencià
EUPV-UP preveu ‘trencar totes les enquestes’ després d’una campanya ‘heroica’

EP/ València.

EUPV-UP preveu diumenge que ve “trencar totes les enquestes” i “estar en totes les travesses” després d’una campanya “heroica” en la qual han oferit més de 200 actes per tot el País Valencià, en els quals la gent “ens ha fet desbordar les primeres il·lusions”. Així, auguren que IU-UP tindrà grup parlamentari propi al Congrés, es renovarà la representació per l’autonomia i mantindran l’obtinguda a cada circumscripció.

Així ho han indicat en roda de premsa a València el cap de llista per aquesta circumscripció, Ricardo Sixto, i la coordinadora general d’EUPV, Marga Sanz, els quals han fet balanç d’una campanya que han qualificat de “molt il·lusionant i motivadora”, que els fa “pensar i transmetre que tenim la sensació i les ganes que es donarà la sorpresa diumenge i trencar les perspectives en les quals alguns ens havien volgut condemnar”.

Sobre aquest tema, Sixto ha considerat que si bé al principi “determinades enquestes i mitjans” els van voler “excloure de la campanya”, ha sigut la “gent i els simpatitzants” els qui els porten a pensar que tindran presència al Congrés “amb veu potent i grup propi per parar les polítiques de dreta, les faça qui les faça i les intente engegar qui vulga engegar”.

El candidat ha assegurat que una de les primeres iniciatives que portarà al Congrés serà la millora del finançament del País Valencià “perquè açò és una necessitat bàsica perquè estem parlant de garantir pagar els serveis bàsics de tots els valencians”.

“Som un antídot enfront qui es puga acabar sentint decebut després perquè el seu vot no té la utilitat desitjada”, ha dit, per al·ludir a Podemos, amb l’exemple que al País Valencia, “quan arriba el moment de tramitar els pressupostos de la Generalitat amb prou faenes presenten 30 esmenes i en el tràmit retiren la meitat, especialment aquelles de caràcter més social que anaven dirigides a tractar de millorar la fiscalitat que recau sobre les famílies més desfavorides o dones maltractades, entre unes altres”.

Sobre aquest tema, ha advertit de la “desil·lusió que es pot generar davant els qui pretenen votar noves forces que sembla ser que mouran moltes coses i a l’hora de la veritat es transformen en instrument de decepció”.

Enfront això, ha indicat que EUPV “aposta per la defensa dels valors tradicionals de l’esquerra i la lluita alternativa en els carrers no solament en les institucions” ja que, segons ha dit, “mai se’ls sentirà dir que solament la lluita institucional és la que acabarà aconseguint els drets per a la gent, perquè sempre s’han aconseguit amb una lluita en el carrer”.

De la mateixa manera, ha assenyalat que no els sembla “il·lusionant que s’acabe condemnant la gent a la resignació que els representants triats siguen els qui acaben arreglant les coses, que sembla ser que és el que alguns han pretès en aquesta campanya”.

EUPV-UP serà “punta de llança”

En el cas que finalment hi haja una majoria conservadora al Congrés entre PP i C’s, ha afirmat que “EUPV-UP serà una punta de llança per enfrontar-se a ella i a la possible nova reforma del sistema de contractació” i ha alertat que “s’oposaran a un contracte únic que consideren que facilitarà l’acomiadament”.

Marga Sanz ha apuntat que “ha sigut una campanya heroica pels pocs recursos i per lluitar contra l’apagat informatiu antidemocràtic que ens ha deixat fora de debats substancials”. No obstant açò, s’ha mostrat molt satisfeta amb la resposta de la gent i s’ha declarat “convençuda” que “trencaran les enquestes amb una representació important al Congrés i que done garanties a un futur canvi”.

Sobre aquest tema, Sixto ha lamentat l’exclusió dels debats televisius i ha expressat la seua estranyesa del “canvi de criteri” per part de la Junta Electoral Central, a la qual ha acusat d’haver “trencat” el precepte de la Loreg sobre els anteriors resultats electorals a l’hora d’establir els participants en els debats.

“Ha trencat un principi democràtic bàsic. Mai hem exigit que s’excloga ningú de cap debat però és absolutament incomprensible” la seua exclusió en haver sigut la tercera força política en les generals, les europees i les últimes municipals. Sobre el to de la campanya, Sixto ha destacat que el de la formació ha sigut “molt constructiu” i “propositiu, de traslladar propostes”. De fet, ha indicat que han sigut l’única força política amb un “pla perfectament taxat amb quantitats per a una reforma fiscal per obtenir diners i per un pla de treball social amb la gent per a generar ocupació i una renda mínima” garantida.

“La resta han elevat els seus tons i fins i tot s’han posat agressius en algun míting. A nosaltres sempre se’ns veurà argumentant, la qual cosa ens dóna una fortalesa, serietat i una temprança de la qual uns altres han mancat a voltes en la campanya”, ha manifestat.

Comparteix

Icona de pantalla completa