Diari La Veu del País Valencià
Albert Rivera: ‘No donaré suport a Podemos, Bildu i Compromís amb el PSOE’
Europa Press / València / Barcelona

“No donaré suport a Podemos, Bildu i Compromís amb el PSOE i els que, a més, no guanyen les eleccions”, ha assegurat en la conferència-col·loqui Primera Plana, en la qual ha insistit que creu que el partit més votat ha d’intentar formar Govern, però ha recordat que l’Estat espanyol és un sistema parlamentari i, per tant, cal aconseguir majories.

Després de reiterar que no votarà a favor de cap altre candidat a la presidència, se li ha preguntat si contempla abstenir-se per a afavorir un altre candidat, a la qual cosa ha respost que “açò és una altra història”, encara que ha afirmat que no té intenció de presentar una llista d’exigències que condicionen si C’s votarà a favor o s’abstindrà.

Així, no ha descartat abstenir-se en una hipotètica investidura del PP amb l’objectiu d’evitar que Podemos aconseguisca el Govern, i ha insistit en el seu vot negatiu si la formació morada planteja formar Govern, per la seua proposta de celebració d’un referèndum a Catalunya.

Catalunya: “N’hi ha algú ací?”

Rivera ha defensat que la futura legislatura pot ser fonamental per a reconstruir ponts entre Catalunya i la resta de l’Estat espanyol i ha apel·lat al catalanisme polític perquè se sume a les reformes que proposa el seu partit: “Hi ha algú ací amb qui poder asseure’s en la taula? Perquè tinc la sensació que demanen diàleg però no hi ha ningú en la taula”. “Se n’han anat de la taula, de la negociació democràtica, de la Constitució i de l’Estatut”, ha afirmat.

Preguntat pel supòsit que JxSí i la CUP arribaren a un acord, investiren president de la Generalitat Artur Mas i prosseguiren amb el procés sobiranista, ha respost que ell, com a president del Govern, mesuraria primer el resultat dels independentistes en les eleccions estatals “perquè a voltes uns viuen en una bambolla”, i oferiria als seus votants les reformes que C’s planteja per a l’Estat espanyol.

Finançament autonòmic

El líder de C’s ha assegurat que, si arriba a la Moncloa, convidarà Mas “encara que no vulga parlar” per a negociar un nou model de finançament amb la resta de presidents autonòmics, en una reunió que s’ha compromès a celebrar als sis mesos de legislatura.

Rivera ha proposat debatre “un nou model de cort federal on hi haja una caixa comuna per a Educació i Sanitat, i després llibertat per a les autonomies”, en el qual no es tinga en compte el que recapta cada comunitat o els seus drets històrics sinó les despeses que tenen en funció del nombre de llits i d’escoles.

Comparteix

Icona de pantalla completa