Diari La Veu del País Valencià
Josep Barberà: ‘L’esquerra valencianista anirem a Madrid a fer-nos sentir’
RedactaVeu / Algemesí

La coalició, Ara País Valencià ha tancat aquest divendres la seua campanya al Casal Fester d’Algemesí en un acte que ha comptat amb les intervencions d’Albert Marín, secretari general d’ENV, Joan F.Peris, candidat al Senat; Agustí Cerdà, president d’Esquerra Republicana del País Valencià; i el candidat d’Ara, País Valencià, Josep Barberà. L’acte ha finalitzat amb l’actuació de Pep Gimeno “Botifarra”.

Per al candidat d’Ara, País Valencià, Josep Barberà, els grans partits “no han parlat dels temes que ens preocupen als valencians: ni del corredor mediterrani, ni de la nostra agricultura on 33000 llauradors quedaran fora de les ajudes”.

“Ningú diu tampoc –ha continuat– que seguim sent l’únic territori sense mitjans de comunicació en llengua pròpia”.

Segons ha augurat Barberà, l’esquerra valencianista, “anirem a Madrid perquè els valencianes ens fem sentir”. Barberà ha destacat que la coalició que representa “som una suma de forces plural però volem ser una plataforma més ampla i seguir sumant a partir de dilluns. Hem d’eixir al carrer i explicar que no importa d’on vinguem sinó allò que volem. Ara, no toca Espanya: Ara, País Valencià”

Per la seua banda, el secretari General d’ENV, Albert Marín, ha explicat que la seua formació “no podia estar en cap altre lloc que no siga Ara, País valencià” perquè, segons ha manifestat “volem caminar cap a la República del País Valencià i volem seguir sumant. Si els valencians no alcem la veu, seguirem sent discriminats i tornarem a perdre el tren de la història com ens va passar a la transició i no ho podem tolerar com a poble”.

El candidat al Senat per Ara, País Valencià, Joan Francesc Peris ha denunciat “com s’ha obviat el problema ambiental i les mesures contra el canvi climàtic en aquesta campanya”. En aquest sentit, ha subratllat que “a les grans cadenes controlades pels poders fàctics no hi ha espai per a aquests temes i els grans partits els obliden” tot i que “en aquestes eleccions també ens juguem el model de país”

“Des d’Ara, País Valencià defensem la nostra sobirania política i econòmica però també la nostra sobirania alimentària, l’econòmica i l’energètica. Ja n’hi ha prou d’un model espanyol que no vol el Corredor Mediterrani ni vertebrar les nostres comarques, només els val un model radial al servei de les grans empreses. Anem a construir entre els que estem ací i els que estan per vindre una república valenciana al servei de tots”, ha asseverat Joan Francesc Peris.

Finalment, el president d’Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Agustí Cerdà ha defensat que “hem de recuperar sobiranies” ja que “hem passat 30 anys discutint qui som”. “Prou. Els valencians i les valencianes hem de decidir on volem anar, hem de mirar més enllà de l’autonomia i anar més lluny per això hem sumat sensibilitats per avançar cap a la República del País Valencià. Estem 300 anys patint la discriminació d’un Estat que ens menysprea i els valencians ho volem i ho mereixem tot”, ha conclòs Cerdà.

Comparteix

Icona de pantalla completa