Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: ‘No és raonable que el PSOE facilite la investidura de Rajoy’
Europa Press / València

Així s’ha manifestat en declaracions als mitjans a les Corts en ser preguntat pels passos que, al seu judici, hauria de donar el partit després de l’absència d’una majoria absoluta en el Congrés. Sobre aquest tema, Puig ha dit que la situació que s’obri després de les estatals és “molt complicada perquè no hi ha summes que garantisquen la investidura” però ha recordat que el candidat socialista, Pedro Sánchez, ja ha manifestat la seua intenció que la primera força intente formar govern. Si no és així, ha agregat, “caldrà veure si hi ha una altra possibilitat”.

En tot cas, el president valencià ha volgut afirmar amb ‘tota rotunditat’: “Mai defensaré el suport a un govern del PP, no crec que el PSOE haja de facilitar aqueixa investidura, no seria raonable que el primer partit de l’oposició, que vol ser alternativa, li done suport, no té coherència”. A més, ha recalcat que els ciutadans “han dit que no cal donar suport al PP” i ha instat a cercar “altres alternatives”.

D’altra banda, preguntat sobre si reafirma el lideratge de Sánchez al capdavant del partit, Puig ha incidit que ell no és qui per reafirmar “el lideratge de ningú” i ha reiterat que Pedro Sánchez “és el líder del Partit Socialista, indubtablement”.

Comparteix

Icona de pantalla completa