Diari La Veu del País Valencià
240 dies per engegar la nova RTVV

RedactaVeu / EP / València

El ple de les Corts Valencianes ha aprovat aquest dimarts la llei per a la recuperació del servei públic de radiotelevisió valenciana (RTVV) amb els vots a favor de PSPV, Compromís i Podem i l’abstenció de PP i Ciudadanos.

Es tracta d’una llei que deroga l’article 2 de la llei de 2013, que va sustentar el tancament de Ràdio Televisió Valenciana, i la llei de 2015 que condicionava la restauració del servei al fet que no suposara un increment del deute de la Generalitat ni l’incompliment dels criteris d’estabilitat pressupostària, la minoració de partides destinades a sanitat, educació i benestar social o un increment dels impostos als ciutadans.

Les Corts deroguen així la llei del tancament de RTVV que fixa huit mesos per aprovar la reobertura.

El portaveu de Podemos, Antonio Montiel, ha celebrat que amb aquest primer pas s’elimina “una injustícia històrica”, mentre que el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha assegurat que s’avança “amb pas ferm” cap a la recuperació del servei.

Des del PSPV, Manolo Mata ha destacat la importància d’aquesta llei que obri la porta a retirar el recurs davant el Tribunal Constitucional i que l’Audiència Nacional decidisca sobre l’ERO en RTVV.

Per la seua banda, el diputat ‘popular’ Jorge Bellver ha instat als partits que sustenten al Consell a “aprofitar la seua majoria absoluta i recuperar el model de RTVV a través d’una llei que porte el Consell, readmetre tots els treballadors i després fer un ERO en condicions”.

Des de Ciutadans Antonio Subiela ha apuntat que si el País Valencià aconsegueix una televisió despolititzada i sostenible serà “pionera” perquè no existeix cap mig públic en el país “que no estiga manipulat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa