Diari La Veu del País Valencià
Un portaveu comarcal de Joves amb Compromís retingut per la Policia per parlar en valencià
RedactaVeu / Alcoi

Ivan Jordà, que portava una samarreta contra la llei mordassa, no es va negar a identificar-se en cap moment, només es va disposar a buscar el DNI, cosa que va explicar en valencià al policia que li ho havia sol·licitat, segons la versió de la formació.

La reacció del policia va ser contundent i li va respondre: “A mi me vas a tener respeto y no me hables más en valenciano de mierda”, sempre segons la versió de la formació nacionalista. Tot seguit va retindre el jove al cotxe policial.

Després de posar-se en contacte amb part del comandament policial i una vegada identificat oralment, cosa que podria haver-se fet al moment tal com marca la llei, va deixar marxar el jove sense cap càrrec.

L’executiva comarcal de Joves amb Compromís expressa el suport i solidaritat amb Ivan Jordà Banyuls “perquè és intolerable que un ciutadà siga intimidat d’aquesta manera pel simple fet de parlar en valencià quan intentava identificar-se”.

La Plataforma Per la Llengua (PxL) ha fet una crida (a les xarxes socials) a rebel·lar-se contra la discriminació lingüística arran del cas Jordà: “Prou discriminació lingüística! Tot el nostre suport@ivanjorda7 Entra –en aquest enllaç– i fes la teva queixa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa