Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘La nova RTVV ha de ser un ens sostenible’
Europa Press / València

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha expressat la seua confiança en què la Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) reprenga les seues emissions en 2016 i ha apel·lat a la necessitat que siga un ens “sostenible” i sotmès a “controls parlamentaris i ciutadans”.

“La RTVV ha de ser un nou Canal Nou, que no tinga res a veure amb el passat, i que siga sostenible, obert i que fuja de qualsevol gigantisme i qualsevol mimetisme amb cadenes que són insostenibles”, ha explicat Puig en una entrevista en RNE arreplegada per Europa Press.

El president valencià ha assegurat estar “molt preocupat” per la situació dels mitjans de comunicació i de la “crisi profunda del sector audiovisual amb la pèrdua de milers de llocs de treball, les concentracions i la pèrdua de llibertat”.

Per aquest motiu entén que “és més important que mai” que “hi haja radiotelevisions públiques no governamentals amb controls parlamentaris i ciutadans”.

Sobre la reobertura d’una RTVV ha recordat que la llei es troba actualment en el parlament perquè “no serà una qüestió del govern”. Ha confiat que en 2016 “hi haja Canal 9”.

El president Ximo Puig. Foto: José Soler (ACN)

En la seua opinió, el País Valencià “ha de tenir un ecosistema informatiu molt més potent”, perquè “ací es juga part de la fortalesa com a societat”. Així mateix, ha expressat el seu desig que RTVE tinga “més potència” al País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa