Diari La Veu del País Valencià
Morera: ‘Compromís-Podemos tindrà ‘un xiquet’ en forma de grup valencià al Congrés’

Europa Press / València.

El coportaveu de Compromís Enric Morera ha mostrat aquest dimecres la seua confiança en què la “relació de parella de fet” exntre Compromís i Podemos en les estatals tindrà com a resultat “un xiquet o xiqueta en forma de grup parlamentari valencià al Congrés”.

El també president de les Corts Valencianes, que ha recalcat que la conformació de grup propi és l’objectiu de la candidatura i, a més, compta amb “tots els requisits” per a açò, més de 5 diputats i el 15% dels vots per cadascuna de les circumscripcions on es va presentar. Per açò, ha advertit que “si s’obstaculitza és perquè s’ha interpretat de forma incorrecta el reglament del Congrés”.

A més, en una trobada amb els mitjans amb motiu de les festes nadalenques, ha avançat que han oferit donar suport que el futur president del Congrés siga socialista i Compromís-Podemos-És el moment es mereix “en bona lògica” tenir un grup propi i “per què no, tenir una presència en la Mesa”.

Segons ha dit, a partir d’ara “s’obri a Espanya un nou parlamentarisme, una nova època de cooperació i de relació, i aquells que han estat negant aqueixa possibilitat estan mal posicionats”.

En ser preguntat sobre el futur d’aquesta coalició, ha dit que és “una relació de parella de fet” i “de moment” no s’han casat ambdues formacions, encara que han tingut “una bona cooperació, fluïda i positiva”. “Tindrem un xiquet o una xiqueta, no ho sabem, ens queden 30 dies per al part”, ha agregat.

D’altra banda, respecte a la proposta llançada per Íñigo Errejón de cercar un president “independent” ha dit que és “una proposta que forma part de les reflexions que hem de fer perquè l’escenari està molt obert” i “totes les opcions perquè les institucions i els governs treballen per a les persones es poden valorar i analitzar”.

“Tindrem moltes propostes en aqueix sentit i la lògica és que es puguen analitzar, discutir i hi haja un marc d’estabilitat perquè aqueixes propostes es puguen concretar; totes les propostes són vàlides”, ha agregat.

Comparteix

Icona de pantalla completa