Diari La Veu del País Valencià
Antonio Baños dimiteix després del ‘no’ de la CUP a la investidura d’Artur Mas

RedactaVeu / Barcelona.

El cap de llista de la CUP a les eleccions catalanes del passat 27 de setembre, Antonio Baños, ha anunciat hui que deixa la seua acta de diputat al no veure’s capaç de defensar la decisió de la seua formació de no donar suport a la investidura d’Artur Mas com a president, segons informa la cadena SER.

A través d’una carta enviada a la militància, Baños explica que dimiteix perquè la decisió de no investir Mas va contra les raons que el van portar a encapçalar la llista de la CUP, que amb la seua marxa evidencia la seua fractura interna.

El fins ara diputat assegura que renuncia a l’acta i deixa el Parlament únicament per “motius polítics” i diu que la decisió presa pel Consell Polític de la CUP és “una postura política discrepant amb les idees i objectius pels quals vaig decidir presentar-me”.

“Me’n vaig perquè em sento incapaç de defensar la postura adoptada majoritàriament aquell dia”. Baños confiava que “aquesta legislatura fos la de la ruptura irreversible amb l’Estat espanyol”.

El darrer cap de llista que ha tingut la CUP explica que la formació va comprar les plebiscitàries i que això implicava encetar sense més dilacions el procés de construcció de la República Catalana. Per això “jo estava entre els partidaris d’acceptar la proposta d’acord de JxSí i la investidura del seu candidat”. Baños fineix el seu pas de cinc mesos per la política enduent-se uns entiment de frustració personal “molt viu que no puc amagar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa