Diari La Veu del País Valencià
CGT-PV demana al PSPV que no retire el recurs contra el tancament de RTVV
RedactaVeu / València

Davant la notícia publicada en diferents mitjans de comunicació informant que el PSPV retirarà el recurs d’inconstitucionalitat presentat davant el Tribunal Constitucional contra la llei 4/2013 de tancament de RTVV, la Confederació General del Treball del País Valencià va registrar el passat 30 de desembre una carta sol·licitant que aquest recurs no siga retirat, segons un comunicat de premsa d’aquest sindicat.

Aquesta petició, que s’ha fet seguint les recomanacions dels serveis jurídics, s’ha presentat al Secretari Autonòmic de Comunicació amb còpia als síndics dels tres grups polítics que sustenten al govern, Grup Socialista, Compromís i Podem, segons les mateixes fonts sindicals.

L’esmentada llei va ser la que va habilitar a l’anterior govern valencià presidit per Alberto Fabra del PPCV, a tancar les emissions de ràdio i televisió de RTVV SA, i en conseqüència aplicar l’ERO d’extinció. El PSOE va reaccionar presentant un recurs d’inconstitucionalitat, que va ser admès per l’Alt Tribunal.

“La derogació no resol el problema”

Segons CGT-PV, la derogació per part del nou govern de la Generalitat de l’esmentada llei, que posa les bases per a la recuperació dels mitjans públics de ràdio i televisió valencians, “és una bona notícia però no resol el problema de treballadors i treballadores acomiadades de RTVV”.

En aquest sentit, el sindicat recorda que “tal i com manifestarem en nombroses ocasions, la retirada del recurs no suposarà necessàriament la celebració del judici”. “En cas que el Tribunal Constitucional acceptara la retirada del recurs sense pronunciar-se sobre el mateix, el magistrat actuant podria presentar una qüestió d’inconstitucionalitat que provocaria una nova suspensió en el judici, allargant innecessàriament la resolució del mateix”, explica CGT-PV.

El mateix magistrat de l’Audiència Nacional ja va manifestar en la celebració de l’acte de judici de 15 de juliol de 2014, “la necessitat del pronunciament del Tribunal Constitucional per a la resolució del conflicte, per la qual cosa podria torna a sol·licitar eixa qüestió”. Si no ho fera, seria el sindicat com a demandant el que la demanaria per a no renunciar als drets vulnerats que es reclamen “ja que dins de la demanda presentada una de les causes que s’al·leguen per demostrar la il·legalitat de l’ERO, és precisament la possible inconstitucionalitat de la llei de tancament, qüestió a la qual lògicament no es pot renunciar”.

Un retard “innecessari”

“El fet que el PSOE retire el recurs pot suposar un retard innecessari en la resolució del conflicte. Si per contra no es retira i es continua esperant la decisió del Constitucional, els terminis serien més curts”, sosté CGT-PV

Finalment, el sindicat destaca “a més que l’únic camí per a evitar tot aquest embull judicial és una negociació que respecte els drets dels treballadors de RTVV, però que si finalment no s’arriba a un acord, com a demandants, la CGT aniria a la celebració del judici en l’Audiència Nacional per a tractar d’aconseguir la nul·litat de l’ERO”.

Comparteix

Icona de pantalla completa