Diari La Veu del País Valencià
El Consell aprova a Morella el paquet normatiu per als pròxims sis mesos
RedactaVeu / Morella.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit el Seminari de Govern de l’Hivern 2016, acompanyat per tots els membres del Consell. Aquestes jornades, celebrades a Morella durant el 8, 9 i 10 de gener, plasmen el canvi polític que ha viscut el País Valencià perquè tal com ha explicat Puig, “hi ha una manera diferent de governar: som un govern més deliberatiu que produeix política d’una altra forma”. Puig ha destacat el diàleg entre els membres del Consell com a via per a crear “productes polítics de molta més qualitat”.

La vicepresidenta i portaveu del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que “en els 6 primers mesos del govern, ens hem dedicat a atendre les urgències que havia deixat l’anterior govern”. Per aquesta raó, a partir d’aquest nou seminari i amb el canvi d’any, Oltra assegura que es comença “una nova pàgina del Pacte del Botànic on, a més d’allò urgent, s’atendrà allò important”.

El president Puig ha assegurat que el Consell està complint l’obligació constitucional de prioritzar allò que és fonamental des de la perspectiva d’un pacte de govern, i que després de sis mesos “algunes qüestions fonamentals plantejades s’han fet realitat”. Ha al·ludit al més de milió i mig de persones afectades per les tasques de govern, això sí, “sense triomfalisme perquè la nostra comunitat encara té greus problemes, com l’atur o l’exclusió social”. Per contra: “més exigència i més capacitat de treball”

Els membres del Consell als carrers de Morella. Foto:GVA

La vicepresidenta ha assenyalat que les accions que emprendrà el Consell per a aquest semestre es duran a terme “mitjançant una gestió transparent”, tal com arreplega també el segon eix del Pacte del Botànic. “Una acció transparent que planteja objectius, que es veuran al final dels sis mesos establits”, ha indicat.

Puig ha reconegut estar “molt satisfet” d’aquestes jornades on ha prevalgut “el treball, la convivència i la cohesió, eixos fonamentals en aquest seminari”. Oltra destaca que aquestes jornades són una mostra del “canvi radicalment democràtic i de millora de gestió” pel qual travessa la Generalitat i ha explicat que “es planifiquen i s’avaluen” les decisions preses i les accions realitzades pel Govern valencià.

Ximo Puig ha resumit les tres qüestions que regiran l’acció del Govern valencià en els pròxims mesos. En primer lloc, es donarà prioritat al finançament autonòmic perquè és “la clau que obri la supervivència i la vitalitat de l’autogovern valencià”, ha indicat. Assegura que cal fer una “tasca pedagògica per a exportar aquesta reivindicació més enllà de la Comunitat Valenciana, a Espanya”.

El President ha assegurat que prompte hi haurà una reunió amb els senadors i diputats recentment triats “perquè ens ajuden i treballen en comú per aquesta ambició col·lectiva”. També ha informat que durant aquest mes es presentaran els recursos judicials perquè “siga quin siga el govern d’Espanya, la postura de la Comunitat serà invariable”.

Mònica Oltra i Ximo Puig. Foto:GVA

En segon lloc, el cap del Consell ha volgut subratllar l’impuls al diàleg social per a aquest període. “La idea és que a la primavera ja hi haja un document oficial amb les bases fonamentals de l’acord entre les institucions i els agents socials”, ha indicat.

Finalment, Puig ha explicat que en aquest període es desplegarà el pressupost: “Volem que ràpidament s’engegue per a donar com més prompte millor solucions als problemes dels valencians”.

A més, la vicepresidenta Oltra ha assenyalat que el paquet de mesures que s’han pres durant aquest seminari tenen com a objectiu “que la política servisca per a millorar la vida dels valencians”.

Puig ha explicat que aquest és el primer seminari d’una sèrie que es faran al llarg de la legislatura, que es faran perquè “un govern no és una suma de conselleries, sinó que és un govern on s’interactua sobre les qüestions transversals per a arribar als ciutadans”.

Comparteix

Icona de pantalla completa