Diari La Veu del País Valencià
Advocats de Grau i altres acusats valencians demanen que siguen jutjats a València
ACN / Palma

Els quatre han assenyalat que haurien de ser jutjats per l’Audiència de València, per considerar que no hi ha connexió entre els fets punibles dels quals estan acusats i els que es van poder cometre a Palma. L’advocat de l’exvicealcalde de València, Alfonso Grau, no s’ha sumat a aquesta petició.

Per altra banda, la defensa legal de la infanta Cristina ha demanat aquest dilluns, en la primera sessió del judici del ‘cas Nóos’ a l’Audiència de Palma, l’aplicació de l’anomenada ‘doctrina Botín’ però també jurisprudència posterior del Tribunal Suprem mateix per tal de fonamentar la petició d’absolució per a la germana del rei.

Segons l’advocat Jesús María Silva, una sentència del 2010 va establir que el procediment judicial només pot continuar amb acusació popular si no hi ha possibilitat que hi haja una acusació particular, com en el cas de delictes difusos com els de medi ambient, o el de desobediència, com es va establir en l’anomenada ‘doctrina Atutxa’, que va matisar la ‘doctrina Botín’.

El fiscal anticorrupció, Pedro Horrach, s’ha oposat a traslladar el cas a València, perquè, segons ell, hi podria haver sentències contradictòries.

Comparteix

Icona de pantalla completa