Diari La Veu del País Valencià
Ja podeu votar els finalistes de la III edició del Premi Martí Gasull i Roig

RedactaVeu / Barcelona

El pròxim 8 de febrer de 2016, tindrà lloc l’acte de lliurament del Premi Martí Gasull i Roig al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), a les 19h.

Després d’un procés de deliberació, els 8 membres del jurat del III Premi Martí Gasull i Roig han considerat enguany que els candidats (BonPreu-Esclat , l’Associació de Treballadors Pakistanesos, i El Grup Flaix) tots tres compleixen amb l’objectiu de defensar del català perquè han promogut la llengua com a eina de cohesió social en diferents àmbits.

El premi “Martí Gasull i Roig a l’exemplaritat en defensa de la llengua” té per objectiu fer que l’exemple de la tasca de Martí Gasull i Roig serveixi per inspirar, i també reconèixer, a totes aquelles persones i entitats que treballen a favor de la llengua catalana.

Els finalistes

BonPreu-Esclat Són un exemple a seguir per a petites, mitjanes i grans empreses pel que fa a l’ús habitual de la llengua catalana en el món socioeconòmic, des de l’etiquetatge dels seus productes al fil musical dels seus establiments.

L’Associació de Treballadors Pakistanesos, creada l’any 2001, és una entitat plenament compromesa a fer del català la llengua d’acollida i arrelament per a la comunitat pakistanesa de Catalunya. Més d’un miler de pakistanesos han rebut cursos de català.

El Grup Flaix, creat el 1992, amb les dues emissores de ràdio musicals -Flaix FM i Ràdio Flaixbac-, és des dels seus inicis una eina útil per apropar amb normalitat la llengua catalana a una diversitat de públics, especialment el juvenil. Més informació.

Per assistir-hi com a públic a l’acte de lliurament, és necessari que ens confirmeu la vostra assistència enviant un correu electrònic a [email protected] indicant el vostre nom i el dels vostres acompanyants.

Podeu votar en aquest enllaç.

Martí Gasull i Roig

Martí Gasull i Roig (Barcelona, 2 d’abril de 1969 – Manāslu, Nepal, 23 de setembre de 2012) va morir al mont Manāslu a l’Himàlaia quan una allau va caure al campament base on descansava la seva expedició. La família i la Plataforma van rebre centenars de mostres de suport i de condol. De fet, diverses entitats i institucions van premiar a títol pòstum la trajectòria d’en Martí en l’àmbit de l’activisme lingüístic. L’octubre de 2012 va rebre la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya a títol pòstum. També va rebre la Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona. Per a més informació sobre Martí Gasull i Roig podeu clicar aquí.

El Premi Martí Gasull és possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Tota la informació es pot consultar al web www.premimartigasull.cat.

Comparteix

Icona de pantalla completa