Diari La Veu del País Valencià
Escola Valenciana participa en la campanya #lomceNOeduca
Sandra Serrano / València

Diverses entitats i col·lectius han portat a terme una iniciativa per a manifestar, una vegada més, el rebuig a la llei educativa més perniciosa de la història de la democràcia.

Amb la intenció de defensar l’escola pública, de qualitat i en valencià, Escola Valenciana s’ha sumat a la campanya per recordar als dirigents polítics que formaran el nou Parlament el compromís de derogar la LOMCE; un acord que van assumir abans del 20D.

La campanya #LomceNOeduca en defensa de l’Educació Pública es posa en marxa tot coincidint amb la constitució del nou Parlament després de les eleccions del 20 de desembre.

Aquesta acció a través de les xarxes socials ha estat dissenyada per diversos col·lectius (formats per estudiants, famílies, docents i altres sectors de la ciutadania conscienciats) que entenen com a indispensables per al bé social dos passos: primer, derogar la LOMCE; segon, començar un veritable debat, sense imposicions. L’objectiu és aconseguir una nova llei educativa, però fruit d’un consens polític, educatiu i social. Aquesta campanya és una crida a tota la societat en general, i als grups polítics en particular, perquè mai més es torne a legislar d’esquena a la comunitat educativa, és a dir, que no es legisle sense comptar amb els professionals i les famílies.

«#lomceNOeduca emfatitza en la necessitat social d’obrir els canals de comunicació del govern espanyol –encara per formar– amb la comunitat educativa i crear una llei educativa basada en el consens i, és clar, que contribuïsca a enfortir la pluralitat lingüística dels territoris amb llengua pròpia, alhora que es confeccione un model d’escola pública basada en valors, que fomente la companyonia i la solidaritat, una escola inclusiva, laica, de respecte cap al medi ambient», ha comentat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno.

Comparteix

Icona de pantalla completa