Diari La Veu del País Valencià
Puig assegura que cediria un diputat a Compromís però que el reglament no ho permet

ACN / València.

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat aquest dilluns que si fos per ell cediria un dels seus diputats a Compromís-Podemos perquè pogués formar grup propi al Congrés dels Diputats però que l’actual reglament no ho permet.

Puig ha fet aquestes declaracions després de la presentació de la conferència de l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, al Fòrum Europa-Tribuna Mediterrània de València.

El cap del Consell ha estat preguntat per l’article que ha publicat Mónica Oltra (vicepresidenta del govern i coportaveu de Compromís) a El País demanant un diputat a Pedro Sánchez. El líder del PSPV ha assenyalat que el seu partit vol que el Congrés i el Senat siguen un reflex “de la pluralitat i la diversitat de l’espai polític”.

Ximo Puig ha dit però que “no sembla possible des de la perspectiva parlamentària de hui” que això es produïsca i ha assenyalat que és “urgent” que tant al Congrés com al Senat adapten els seus reglaments a les noves realitats, no només en el tema dels grups parlamentaris, sinó en moltes altres qüestions perquè “és fonamental que un reglament que té més de 30 anys canvie, s’actualitze i millore”.

Comparteix

Icona de pantalla completa