Diari La Veu del País Valencià
Vicent Boscà: ‘Saó seguirà sent humil, però seguirà sent un mitjà de comunicació’
Sixto Ferrero / València

La revista Saó comença 2016 amb molts canvis de cara al seu 40 aniversari, que tindrà lloc el proper juliol. Els canvis són externs, com la nova imatge de la revista, la qual passarà a tindre una enquadernació cosida, i també interns. De moment segons ens explica el seu director Vicent Boscà, “volem seguir la línia que ens ha dut a celebrar 40 anys però adaptant-nos a les noves realitats”. Boscà desitja per als propers anys “subsistir, perquè era necessari i no ha estat fàcil per això volem seguir amb la línia”.

Treballaran d’ara endavant amb més tecnologia, amb més xarxes socials, per “difondre els nostres opinadors i col·laboradors que també en tenim”, explica el director somrient, a més fa gala del nou disseny, aplicat des del número de gener, la digitalització del fons documental, “són 40 anys de Saó”, des del primer que va eixir en juliol de 1976 fins l’actual. Amb això pretén facilitar la consulta de tot el seu arxiu i posar-lo a l’abast de tothom. D’altra banda, Teresa Ciges assumeix ser cap de redacció després dels sis anys del periodista Francesc Martínez..

Amb el número 411, dedicat a les polítiques ambientals valencianes, Saó mostra una imatge molt renovada i cuidada, amb un nou disseny d’Estudi Grafema que es completa amb el canvi de paper. A més, pel que fa al contingut de la revista, s’estrenen seccions i signatures.

Després de quatre dècades de fer comunicació en valencià “no ens agradaria ser la revista degana”, diu Boscà; perquè “ens agradaria que n’hi hagueren més”. Arran d’això, diu Bosca que “cal diferenciar allò que és informació immediata, que podem trobar a les xarxes socials”, i puntualitza, “per allò que és comunicació, i nosaltres tenim dret a tindre aquesta comunicació en la nostra llengua, amb més mitjans en valencià, plurals i fins i tot que defensen opcions polítiques, per què no?, conclou.

Felicitacions a Saó i que seguisca com a mínim quaranta anys més; afegeix Boscà “Saó seguirà sent humil però seguirà sent un mitjà de comunicació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa