Diari La Veu del País Valencià
L’Eliana ja va denunciar en 2010 Acuamed per les obres de la desnitrificadora

RedactaVeu / l’Eliana.

L’Ajuntament de l’Eliana va denunciar l’any 2010 davant l’Audiència Nacional l’empresa pública Acuamed per les obres de construcció de la planta desnitrificadora de la localitat. Des que finalitzaren aquestes obres, al març de 2011, l’Ajuntament s’ha mantingut inflexible a l’hora de reconèixer els costos definitius que l’empresa pretenia repercutir a tots els veïns del municipi.

Malgrat els innombrables requeriments a Acuamed perquè justificara els costos de la construcció des de l’inici del procediment -el primer data d’octubre de 2009-, a data de hui l’empresa pública segueix sense aportar la documentació necessària que acredite els costos definitius de la construcció de la planta, per la qual cosa l’Ajuntament de L’Eliana s’ha vist obligat a no acceptar de cap manera les quantitats reclamades.

Ja en 2012, l’Ajuntament en Ple i per unanimitat de tots els grups, va acordar que només s’acceptarien els costos que resultaren necessaris per a la construcció i que a més estigueren adequadament justificats. Fins i tot al juliol de 2014 es va rebutjar un informe efectuat per l’empresa KPMG per no ajustar-se a l’auditoria que exigia en conveni.

L’alcalde de l’Eliana, Salvador Torrent, ha anunciat que “malgrat no aparèixer les obres realitzades a l’Eliana entre les investigades, l’Ajuntament es personarà en el cas d’Acuamed al més mínim indici de lesió als interessos dels nostres veïns. En aquest sentit sol·licitarem l’extensió de la recerca a les obres que l’empresa ha realitzat en el nostre terme municipal perquè es determine si existeix algun frau en la contractació realitzada per Acuamed, del que es deriven perjudicis per als veïns”.

Comparteix

Icona de pantalla completa