Diari La Veu del País Valencià
Àngela Ballester: ‘La candidatura Compromís- Podem continua sent un èxit’
RedactaVeu / València

Després que l’executiva de Compromís haja decidit que els seus diputats s’integren en el Grup Mixt del Congrés, la portaveu de l’agrupació parlamentària valenciana integrada dins del grup parlamentari Podemos – En Comú – En Marea, Àngela Ballester, ha expressat que la confluència d’És El Moment ha realitzat un “bon treball”, i es mostra “convençuda” que aquesta col·laboració “es mantindrà”. En aquest sentit, s’ha referit a la integració dels dos senadors de Compromís en el grup territorial valencià juntament amb Podemos, En Comú i En Marea en la cambra alta.

Un dels principals objectius de la confluència, ha remarcat, era que els valencians i valencianes tingueren veu pròpia a Madrid. “La candidatura Compromís – Podem – És El moment continua sent un èxit. Encara que ens hem topat en el búnquer de l’immobilisme, hem multiplicat la força del canvi valencià en el Congrés. Encara que des de diferents espais, continuarem treballant amb Compromís, segur que coincidirem en quasi totes les nostres iniciatives”, ha assegurat Ballester.

“Davant el risc d’acabar tots en el grup mixt, perquè en el Congrés no se’ns va assegurar la possibilitat de la incorporació a un altre grup després que se’ns denegara el grup propi, els diputats de Podem i Rosana Pastor vam pensar que la millor manera de defensar els interessos valencians era mitjançant una agrupació parlamentària valenciana, que tindrà autonomia política i pressupostària, i treballarà colze amb colze amb la resta de les forces del canvi”, ha explicat Ballester.

Ballester ha lamentat “la intransigència” de la Mesa del Congrés, del PP, del PSOE i de Ciudadanos, davant l’Espanya plurinacional que van mostrar els resultats del 20 de desembre, si bé “mantenim la convicció que el futur del nostre país es diu fraternitat i respecte entre els pobles, i seguirem treballant en eixa direcció”.

Grup confederal plurinacional

Segons la diputada de Podem, “amb aquest grup confederal i plurinacional construirem el que els partits de l’immobilisme han intentat evitar”.

Ballester ha incidit en què “hem defensat fins el final el nostre objectiu: un grup propi valencià en el Congrés dels Diputats, una eina per, per primera volta en la història, defensar els interessos dels valencians i valencianes”. La valenciana ha expressat que haguera preferit que els obstacles ficats per la Mesa del Congrés “s’hagueren superat conjuntament pels 9 diputats de la confluència”, però està convençuda “que continuarem treballant conjuntament per la defensa dels interessos valencians”.

La portaveu ha afegit que “la defensa del grup propi, així com el del català i el gallec, era la forma de defensar que la pluralitat expressada en les urnes el 20D tinga el seu reflex en les institucions”, i ha recordat que “la candidatura Compromís – Podem – És El Moment complia tots els requisits del reglament perquè se’ns atorgara eixe grup; però el Partit Popular, el Partit Socialista i Ciudadanos, els partits que es resisteixen al canvi i a reconèixer que les institucions comencen a semblar-se a la gent d’aquest país (i van pactar la Mesa del Congrés), han intentat evitar que aquesta pluralitat es manifestara com a tal en la cambra, mitjançant una interpretació partidista del reglament”.

Aquests partits, ha finalitzat, “han ficat tots els obstacles en el camí de les forces del canvi, demostrant que continuen cegues davant la realitat d’aquest país plurinacional”.

Comparteix

Icona de pantalla completa