Diari La Veu del País Valencià
Condemnen l’exalcaldessa de la Pobla de Farnals a dos anys de presó

Europa Press / València.

La secció tercera de l’Audiència Provincial de València ha condemnat l’exalcaldessa de la Pobla de Farnals (L’Horta Nord), Natividad García, a la pena de dos anys de presó i quatre d’inhabilitació per a ocupació o càrrec públic per rebre diners per afavorir a una empresa contractada pel consistori.

Així consta en la sentència, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJ), en la qual l’Audiència condemna García per un delicte de suborn. Així mateix, condemna pel mateix delicte al llavors secretari del consistori José Antonio Sancho Sempere, qui també gestionava i controlava algunes empreses que treballaven per a l’Ajuntament. A aquest li fixen dos anys de presó.

D’altra banda, el tribunal absol a aquests acusats dels delictes de malversació de cabals públics, falsedat de documents mercantils i prevaricació que els imputava el ministeri fiscal.

El tribunal considera provat que l’exprimer edil, qui va militar en el PP i després es va fer trànsfuga, va rebre diners de part de Sancho Sempere o de les seues empreses per facilitar el manteniment de l’assessorament a l’Ajuntament de la Pobla per part de l’Acadèmia Valenciana de Juristes que gestionava i controlava Sancho Sempere.

En concret, el fiscal arreplegava que García va rebre 4.500 euros que Sancho li va remetre per transferència bancària al seu compte al maig de 2009; altres 2.900 euros que li va lliurar l’empresa del condemnat Millena III Milenio al febrer de 2011; i la suma de 1.200 euros que Sancho va transferir a un compte de García al juliol del mateix exercici.

El ministeri públic considerava que aquestes quantitats van ser donades com a gratificació de la contractació aconseguida per les empreses de Sancho i les remuneracions obtingudes; i va rebatre la necessitat del préstec de García argumentant que la condemnada no patia cap situació precària, ja que constava que es va comprar un pis en arribar a l’Alcaldia i un cotxe.

No obstant açò, el tribunal descarta els delictes de prevaricació, malversació i falsedat que el fiscal considera comesos mitjançant una contractació irregular de les empreses que controlava Sancho o de la seua empresa professional, i mitjançant l’emissió de facturació falsa quan no responia a servei o activitat professional realment efectuat. Aquestes circumstàncies, segons el parer dels magistrats, “no han sigut acreditades de forma clara i terminant en el judici”.

Comparteix

Icona de pantalla completa