Diari La Veu del País Valencià
Regiren el grup del PP en l’Ajuntament de València i l’Olímpic de Xàtiva

RedactaVeu / EP / València

La Guàrdia Civil està regirant aquest matí el grup municipal del PP en l’Ajuntament de València i el Club Esportiu Olímpic de Xàtiva, del qual Alfonso Rus va ser president fins al juny del 2015, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores de l’operació.

Aquests escorcolls s’emmarquen en la macrooperació contra la corrupció desplegada aquest dimarts a València dins del conegut com a cas Imelsa que el jutjat està investigant des de fa quasi un any en col·laboració amb l’exgerent d’aquesta societat Marcos Benavent. L’operació porta implicada diverses detencions, entre elles, la de l’expresident del PP de València i expresident de la Diputació Alfonso Rus.

Els escorcolls en l’Ajuntament podrien ser per la possible implicació en el cas de qui fóra regidora de Cultura en l’Ajuntament de València amb l’anterior govern municipal ‘popular’ María José Alcón, investigada pel suposat cobrament de comissions entre els anys 2005 i 2006 vinculades amb la Mostra de València.

La secretària del grup municipal del PP en l’Ajuntament de València, María del Carmen García Fuster, persona de confiança de Rita Barberá, és una altra de les detingudes, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores de l’operació.

Així mateix, els escorcolls en l’Olímpic de Xàtiva són perquè Rus presidia l’equip des de l’any 2006 i s’investiga si durant el seu mandat en la Diputació l’entitat va treballar amb empreses de la presumpta trama dirigida des d’Imelsa. Segons ha pogut saber Europa Press, quan els agents s’han personat en el club no hi havia ningú, la qual cosa ha obligat algun responsable a desplaçar-se i a obrir-los les portes perquè efectuaren l’escorcoll.

A més, fins al club s’ha desplaçat un tinent d’alcalde de Xàtiva com a representant de l’ajuntament perquè aquesta entitat és titular del camp de futbol, han confirmat a Europa Press.

Comparteix

Icona de pantalla completa