Diari La Veu del País Valencià
Marcos Benavent, el ‘ionqui dels diners’ penedit que va detonar el cas Imelsa

Europa Press / València.

L’exgerent de l’empresa pública Imelsa Marcos Benavent, qui es va descriure com un “ionqui dels diners” que s’havia emportat “de tot” durant la seua etapa en la Diputació de València, és un dels protagonistes per haver col·laborat amb Fiscalia Anticorrupció i amb el jutjat en el desenvolupament del cas Imelsa, que ha detonat aquest dimarts.

Als pocs mesos que es publicara que el ministeri públic estava investigant irregularitats en contractacions d’Imelsa, arran d’una denúncia interposada per EUPV, va aparèixer en escena Benavent, qui va resultar imputat tant en aquesta causa com en una altra que se segueix en un jutjat diferent arran d’una denúncia que va presentar la Diputació contra ell per presumptes despeses injustificades i altres irregularitats.

El dia en què va ser citat a declarar davant el jutjat, al maig del passat any, va sorprendre els periodistes amb un aspecte diferent al que acostumava a lluir quan es trobava en política, ja que va passar del vestit jaqueta a una roba més típica d’una persona hippy, amb pantalons amples, una samarreta informal i un jupetí. Així mateix portava dos arracades i una barba densa.

Davant un devessall de mitjans de comunicació que l’esperaven en la seu judicial, Benavent es va parar a atendre’ls durant una bona estona i malgrat que no va desvetllar molts detalls del cas, va afirmar que estava disposat a explicar la veritat i va reconèixer que s’havia emportat “de tot” de la Diputació, però va repetir que pensava retornar-ho.

Va justificar el seu comportament durant la seua etapa en la corporació provincial, en la qual va coincidir i va mantenir relació amb l’expresident Alfonso Rus –arrestat–, en el fet que era un “ionqui dels diners”. En concret, va sentenciar: “U viu en la inconsciència i és un ionqui dels diners. Veus que quasi tothom està així i és el que hi ha. Quasi tothom està en mogudes”.

En aqueix instant va reiterar que anava a tirar de la manta i anava a explicar la “veritat”. Va assegurar ser “conscient” que anava a fer mal “a molta gent”, però va repetir: “La gent necessita saber la veritat, dir que ens equivoquem tots els dies, demanar perdó i seguir cap a endavant”.

Abans de llançar aquests avisos, Benavent ja havia portat al jutjat uns enregistraments –10 hores en total– relacionats amb el cobrament de comissions que esguitaven, entre altres, Rus i l’exregidora de Cultura de l’Ajuntament María José Alcón. En concret, al primer se l’escoltava comptant “Un, dos, 3.000… i 12.000 euros. Dos milions de peles”, cosa que Rus sempre ha negat en assegurar que aqueixa no era la seua veu.

Sis mesos col·laborant

Però a més d’aportar aquests enregistraments, Benavent ha estat durant sis mesos col·laborant amb les instàncies judicials en tot el que se li ha reclamat. Així, ha estat acudint tant a Fiscalia com al jutjat quan se l’ha requerit i ha lliurat diferent documentació i discos durs relacionats amb la trama corrupta.

Arran d’aquesta documentació lliurada per Benavent, agents de la Unitat Central Operativa (UCO) s’han estat personant en els últims mesos en les instal·lacions d’Imelsa per a comprovar que les còpies informàtiques es corresponien realment als discos durs originals. Aquests mateixos agents es van personar en el consistori valencià per a requisar diverses caixes de documentació corresponents a l’etapa d’Alcón com a regidora de Cultura.

Comparteix

Icona de pantalla completa