Diari La Veu del País Valencià
El projecte educatiu Pilota a l’Escola 2016 finalitza la seua fase preparatòria

PilotaVeu / València.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport va acollir durant el matí de dijous la jornada de formació per als tècnics i jugadors professionals encarregats de realitzar les sessions als 321 centres d’arreu de la geografia valenciana que han sol·licitat aquest any participar en el projecte.

El director general d’Esports Josep Miquel Molla va donar la benvinguda als assistents i va manifestar que “un dels components més romàntics i alhora més efectius és la presència de pilotaris professionals i eixe contacte que tenen amb l’alumnat que, efectivament, toquen a eixos referents socials en el món de la pilota”. I per això, en aquest mateix sentit, va agrair la presència de pilotaris professionals en aquest programa i va considerar necessària la seua presència “perquè considera que els alumnes se senten motivats per la seua presència i, alhora, els pilotaris, amb el contacte amb els que poden ser futures promeses, s’encoratgen a treballar”.

Tot seguit els assistents van rebre una xerrada informativa a càrrec dels coordinadors del projecte, l’excampió Àlvaro Navarro i el jugadors Ismael “Fageca”, on explicaren tot allò essencial per aconseguir l’èxit en les sessions i realitzaren un taller amb casos pràctics on els tècnics i jugadors participaren.

A la jornada han assistit exjugadors professionals com Tino, Peluco, Batiste, Diego.. i jugadors actuals com Javi, Pere, Pere Roc II, Moncho, Moro, Jan, Ricard o Soro III entre altres.

El campió de Massamagrell va comentar que el programa Pilota a l’Escola és “ben important per tal que els xiquets coneguen la Pilota des de ben menuts, coneguen on poden anar a practicar-la, on vore partides i que s’aficionen, almenys a l’esport, i si el practiquen, doncs millor”. Mentre que Ricard, el pilotari de Castelló de la Ribera, va agrair “la voluntat de la Conselleria per fomentar aquest projecte educatiu” i, posant la mirada en el futur, espera “que no facen falta programes com Pilota a l’Escola perquè significaria que el nivell de coneixement de la Pilota entre alumnes i docents és més ampli”.

El programa començarà a mitjan febrer als diferents centres de les comarques del sud i del nord simultàniament i, més tard, després de Falles, a la demarcació de València.

Prèviament a aquestes sessions de formació, que només seran teòriques, es van celebrar a Benidorm, Petrer, Castelló, València i Piles una sèrie de sessions, tant teòriques com pràctiques, per donar als docents els recursos didàctics necessaris per a la transmissió de la Pilota Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa