Diari La Veu del País Valencià
Rita Barberà: ‘A l’Ajuntament de València no s’ha falsejat res’
Europa press / Madrid-València

L’exalcaldessa de València Rita Barberá ha subratllat aquest divendres que “després de 24 anys de Govern en l’Ajuntament de València no s’ha falsejat cap contracte, ho dic i ho repetisc, que jo sàpiga no s’ha falsejat cap contracte ni hi ha hagut cap pessic ni cap desviació per a finançar il·legalment res”, ha dit en declaracions a la Cadena Cope, recollides per Europa Press.

Barberá ha recalcat que ella està disposada a col·laborar amb la Justícia i a respectar les resolucions judicials, però s’ha declarat “tremendament sorpresa” pel que està llegint, perquè sembla que el secret de sumari no s’aplica i pel “devessall d’acusacions” que semblen haver-la “condemnat mediàticament”.

A més, ha afirmat que està assistint a l’’Operació Taula’, en què han sigut detinguts diversos excàrrecs del PP i excol·laboradors seus, “amb molt de dolor pel sofriment que s’està produint” i que fins ara ha volgut “mantenir un discret silenci”. En aquest sentit, s’ha mostrat sorpresa perquè en “un ‘totum revolutum’ total” s’haja barrejat l’Ajuntament de València amb el ‘cas Imelsa‘ –pel qual ja s’investigava l’expresident de la Diputació i del PP provincial, Alfonso Rus–.

L’exalcaldessa ha volgut destacar que a l’Ajuntament els contractes els adjudica la mesa de contractació, formada per alts funcionaris l’”honorabilitat dels quals i professionalitat” cal respectar, i que, per decisió de l’equip de Govern, tenia un caràcter “fonamentalment tècnic”.

“Li assegure a vostè que l’alcaldessa no ha adjudicat un contracte a dit en la seua vida, que no hi ha hagut cap pessic ni cap martingala a l’Ajuntament de València”, ha insistit. “Tampoc s’inflaven els contractes per a repartir-se el sobrant”, ha assegurat.

Comparteix

Icona de pantalla completa