Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig exigeix al PP que reclame l’acta de senadora a Rita Barberá

ACN / València.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha exigit aquest dimarts al PP que reclame l’acta de senadora a Rita Barberá per la seua “responsabilitat política” en el presumpte cas de corrupció del grup municipal popular a l’Ajuntament de València, perquè “durant un quart de segle tot el que s’ha decidit ha passat per ella”. En declaracions als mitjans a Sagunt (el Camp de Morvedre), Ximo Puig ha valorat les recents imputacions de regidors, exregidors i assessors del PP assenyalant Barberá i indicant que “aquesta catàstrofe moral i ètica de corrupció no pot ser aliena a qui ha estat la màxima responsable”. En aquest sentit, Puig li ha reclamat al PP que suprimisca l’aforament de Barberá com a senadora. “El fonamental és que done la cara i done explicacions i abandone el Senat perquè representa els valencians i els valencians no mereixem ser representats per qui durant un quart de segle ha actuat amb deslleialtat”.

Puig ha recordat el ‘cas Nóos’ i ha dit que Barberá és responsable directa, perquè “ella era la que es feia les fotos amb Urdangarin, era el suborn fotogràfic”.

Rita Barberà al Valencia Summit acompanyada de Camps, Urdangarin i dirigents del PP. Foto: ACN.

Preguntat sobre la formació del govern espanyol per part de Pedro Sánchez amb pactes amb C’s i Podemos, Ximo Puig ha demanat “passar del tacticisme a la realitat” i buscar un espai de diàleg “des de la humilitat” pel bé de l’interès general dels ciutadans. En relació amb les filtracions de les converses al si del comitè federal ha dit que són “interessades” i distorsionen el fonamental del debat.

Ximo Puig. Foto: ACN.

Comparteix

Icona de pantalla completa