Diari La Veu del País Valencià
Puig aposta per la recuperació dels paratges naturals del País Valencià

RedactaVeu / Sagunt.

Aquest dimarts, Ximo Puig ha visitat la marjal d’Almenara situada al municipi de Sagunt (el Camp de Morvedre), on ha declarat que el Consell pretén “canviar el paradigma del País Valencià, associat molt de temps a la destrucció del medi ambient i del territori”, així com a la destrucció de valors “com l’honradesa i l’honestedat” i la pèrdua de la confiança en les institucions.

El cap del Consell confia a “reparar i restaurar els drets i curar l’actual ferida que té la nostra autonomia en la seua credibilitat”, per la qual cosa ha fet una crida a la col·laboració de tota la ciutadania.

“El País Valencià ha de ser, a ulls del món, el patrimoni i la gent que la composen, que és la seua terra”, ha explicat Ximo Puig. A més, ha volgut agrair el treball de tots els que fan possible “la recuperació d’espais naturals que semblaven condemnats a perdre’s, ja que gràcies a la societat civil, ha sigut possible rescatar-los per al benefici de la humanitat”.

Ximo Puig i Elena Cebrián visitant la Marjal d'Almardà – Almenara

Ximo Puig i Elena Cebrián visitant la Marjal d’Almardà – Almenara. Foto: Presidència.

La marjal d’Almardà – Almenara

Amb motiu del Dia Internacional de les Zones Humides, Ximo Puig i la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, han acudit al centre de visitants i voluntariat ambiental de la Casa Penya en Sagunt, a la marjal d’Almardà-Almenara.

La consellera Cebrián ha destacat l’interès del Consell pel fet que la marjal d’Almenara siga afegida a la llista de Ramsar de Zones Humides protegides internacionalment, “un procés que ha sofert diferents problemes durant la seua tramitació”. No obstant això, “amb l’impuls de la Generalitat, anem a intentar que, finalment, es puga aconseguir la seua inclusió, el que suposarà una bona notícia per a l’Ajuntament de Sagunt i la resta dels ajuntaments de la zona, així com per a tot el País Valencià” ha indicat la mateixa.

Ximo Puig i Elena Cebrián durant la seua visita a la Marjal d’Almardà – Almenara. Foto: Presidència.

Elena Cebrián ha explicat que el procediment per tal d’aconseguir aquesta inclusió comporta el seguiment d’una sèrie de tràmits del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, “però, des del Ministeri, se’ns ha confirmat que estan treballant perquè la marjal d’Almardà-Almenara siga inclosa en aquesta important llista internacional en termes ecològics, botànics i hídrics».

El valor del patrimoni natural

Puig ha manifestat que és necessari “testimoniar el valor del nostre patrimoni natural i, hui en concret, el de la marjal”. Tal i com ha explicat, la humanitat ha realitzat moltes accions que destrueixen el medi ambient i ataquen els animals, però la marjal de Sagunt és un exemple “per a tornar a tenir fe la humanitat”.

“Quan veiem el treball realitzat ací per la gent que ha volgut la seua terra i el seu patrimoni recuperem la fe en les persones” perquè s’ha posat per davant “l’interès general per damunt del personal”, ha afegit.

A més, Puig a destacat que s’han sabut conjugar en l’espai natural “les diferents mirades” i s’ha permès combinar l’entorn natural amb els sectors productius de l’agricultura i el turisme, dos àrees que ajuden a crear ocupació, “una de les ambicions fonamentals del Consell”.

Puig ha visitat també l’Ajuntament de Sagunt i ha signat al llibre d’honor, on ha deixat per escrit que aquesta localitat representa els millors valors de la societat valenciana: “esforç, iniciativa, cultura i medi ambient”. Per últim, ha assegurat que la localitat “té el recolzament de la Generalitat per tal d’aconseguir que siga declarada Patrimoni de la Humanitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa