Diari La Veu del País Valencià
L’Ontinyent més criminal relluirà a la Setmana Negra
RedactaVeu / Ontinyent.

Ontinyent Setmana Negra és un cicle sobre el gènere negre que abordarà tant novel·la com cinema i que organitzen el Club de Lectura d’Ontinyent i el Cinema Club Utiye. El proper 24 de febrer es farà la presentació al públic en general, però Àngel Company, membre del club de lectura d’Ontinyent, ha explicat a La Veu alguns dels actes més destacats d’aquesta nova proposta.

El dimecres, 2 de març, es realitzarà la inauguració on tindrà lloc una taula redona titulada ‘Ficció versus realitat. La novel·la negra i el cinema negre vist pels especialistes’ on es comptarà amb la presència d’un representat de la policia i d’una criminòloga.

Però un dels actes més nous tindrà lloc el dissabte, 12 de març, quan es realitzarà una visita guiada per diferents punts d’Ontinyent on ocorregueren crims i altres delictes des del segle XVI al XIX.

Setmana Negra Ontinyent
Cartell reatlitzat per Gonzalo Gironés

En l’apartat de cinema Joan Valiente, del Cinema Club Utiye, ha explicat que projectaran 4 pel·lícules, dos clàssics i altres dues més modernes. Concretament es podran veure El Clan, un film argentí nominat als Goya; Black Mass amb Johnny Depp com a protagonista; Perdición de Billy Wilder i Sed de mal d’Orson Welles.

També hi ha prevista per al divendres, 4 de març, una conferència sobre cinema negre a càrrec de Santiago Álvarez, director de continguts de VLC NEGRA. I ell mateix impartirà dissabte, 5 de març, un taller d’escriptura a l‘Editorial Babylon.

Però aquest cicle vol abastar més àmbits, per això, el dijous, 3 de març, serà el dia gastronòmic amb la presentació en primícia de la nova cervesa negra de Gram, anomenada Daimon.

I com no, també hi haurà presentacions de llibres, el dimecres, 9 de març, Joan Bohigues estarà amb el seu últim llibre Un tal JB i el divendres, 11 de març, Jordi Llobregat presentarà El secreto de Vesalio,un dels llibres més venuts en aquest gènere.

Per últim, també hi haurà una taula redona amb autors locals de novel·la negra que comptarà amb la presència de Diana Cerdà, Ramón Cerdà i Francesc Company.

Des de l’organització s’agraeix la col·laboració de l’Editorial Babylon, Caixa Ontinyent i l’Ajuntament d’Ontinyent i també es convida tothom interessat a participar i col·laborar en aquest cicle de cinema i novel·la negra.

Comparteix

Icona de pantalla completa