Diari La Veu del País Valencià
Compromís proposa a Pedro Sánchez un ‘pacte a la valenciana’

RedactaVeu / Madrid-València.

“Hui hem traslladat la nostra intenció de fer un pacte a la valenciana a Pedro Sánchez”. “És una oportunitat històrica poder aconseguir un govern de canvi, ho reclama la ciutadania”. “Mònica Oltra i diputats de Compromís després de veure’s” amb Pedro Sánchez: ‘primer el què i desprès el qui”.

Aquests tres tuïts de Joan Baldoví i Mònica Oltra reflecteixen clarament i succintament el resultat de la reunió celebrada aquesta vesprada entre ambdós dirigents de Compromís i Pedro Sánchez per demostrar-li al líder socialista que és possible un executiu de progrés -format per diversos partits-, una meta a la qual, segons el diputat i portaveu parlamentari Joan Baldoví, “cal perdre la por”.

Dins de la ronda de contactes iniciada pel secretari general socialista -amb la finalitat de recaptar suports per a la seua investidura-, Baldoví s’ha reunit hui amb Sánchez acompanyat per la coportaveu de Compromís i vicepresidenta de la Generalitat.

Així, Oltra i Baldoví li han proposat a Sánchez un “pacte a la valenciana” per a la qual cosa li han posat com a exemple l’Acord del Botànic que va permetre la formació de l’actual Govern al País Valencià, on Compromís i socialistes governen amb el suport de Podem. En aquest sentit, la també vicepresidenta del Govern valencià ha manifestat que els eixos del Pacte del Botànic es poden extrapolar al Govern estatal i ha anunciat que la coalició nacionalista posarà tot el que calga de la seua part per tal de fer realitat un executiu de progrés “ com el valencià”, segons el diputat de Sueca, que ha emplaçat a tots a “perdre la por a aqueixos governs on estiguen molts partits”.

Per la seua banda, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s’ha mostrat “confiat” en les seues possibilitats d’aconseguir la investidura després de rebre l’encàrrec del cap de l’Estat, el rei Felip VI. “S’ha obert una nova etapa en la política espanyola”, ha indicat després de constatar que les formacions amb les qual s’ha reunit “agraeixen que s’haja produït el desbloqueig” per “obrir una etapa per a un Govern reformista i progressista”.

Sánchez ha arrancat aquest dimecres la ronda de negociacions amb Coalició Canària –Ana Oramas–; Nova Canàries –Pedro Quevedo–, IU-UP –Alberto Garzón i Cayo Lara–; i Compromís –Joan Baldoví i Mónica Oltra–. El dirigent socialista ha apuntat que durant les trobades “hem parlat molt de polítiques, de per a qui, i no de amb qui”.

Comparteix

Icona de pantalla completa