Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià clama contra la corrupció

RedactaVeu / València.

El País Valencià clama contra la corrupció. Milers de ciutadans han participat aquesta vesprada en la protesta convocada per més de 75 entitats socials, sindicals, polítiques i ONGs a la plaça de l’Ajuntament de València sota el lema “el poble valencià contra la corrupció, tolerància zero”.

“Els valencians no són corruptes, sinó víctimes de l’espoli” d’alguns polítics que “han robat i desviat fons que haurien d’haver-se destinat a Educació, Sanitat o Cooperació”, ha destacat el portaveu de la Coordinadora Valenciana d’ONGD, Carles Xavier López, una de les entitats convocants.

El detonant: l’Operació Taula

Per la seua banda, la portaveu de la Confederació educativa Gonzalo Anaya, Eva Grimaltos, ha dit que el “detonant” d’aquesta concentració ha sigut ‘l’Operació Taula’, que s’ha desenvolupat en les últimes setmanes: “Seríem uns irresponsables si hui no estiguérem ací”, ha indicat Grimaltos, qui ha denunciat que “mentre uns s’omplien les butxaques, feien oïdes sordes” a les demandes i necessitats dels centres educatius. En aquest sentit, s’ha referit als sobrecostos en la construcció i remodelació de col•legis i instituts duts a terme per Ciegsa.
La concentració ha comptat amb el suport de més de 75 col•lectius -entre associacions, sindicats i partits polítics-. El manifest de la mateixa, que ja van difondre López i Grimaltos el dijous, exigeix a la Generalitat, les diputacions i els ajuntaments que “es personen en els processos judicials, com a acusació, per a ser la veu dels valencians en aquests casos”. A més, reivindica que es revoque l’aforament i l’acta de senadora territorial a l’exalcaldessa de València, Rita Barberá, i s’investigue si el presumpte “finançament il•legal del PP pot invalidar els resultats electorals”.


Pancartes reivindicatives. Foto: T. Pascual.
A la concentració han assistit nombroses persones amb pancartes en les quals podia llegir-se “Rita, pepera, corrupta trilera” i “Rita Barberá, vés-te’n ja”, i que han llançat proclames com “Rajoy, dimissió”.

Més de 30.000 morts esperant la Llei de Dependència

La portaveu de la Plataforma en defensa de l’aplicació de la Llei de Dependència, Beatriu Tudela, ha assenyalat que des d’aquest col•lectiu han assistit “avergonyits” a la situació d’aquest col•lectiu. “Més de 30.00 persones han mort esperant la Llei de Dependència, i mentrestant, els nostres diners se’ls han gastat en obres faraòniques. Ara que donen la cara i retornen els diners”, ha exigit.

Foto: EP.

Aquesta setmana, en la presentació de la concentració, Carles Xavier López, de la Coordinadora d’ONGDs; i Eva Grimaltos, presidenta de la Confederació AMPAs, i Gonzalo Anaya, en representació dels col·lectius convocants, assenyalaren que “la societat valenciana haurà de pagar un cost molt alt durant vàries generacions per a tractar de revertir el dany social i econòmic que ha generat la corrupció sistemàtica que s’ha donat mitjançat la instrumentalització institucional d’una minoria de dirigents polítics que han pervertit i hegemonitzat la política de manera mafiosa, com una trama criminal organitzada, per tal de delinquir i poder finançar il·legalment el PP, saquejant els diners públics i aprofitant-se individualment”.

“Que tornen els diners que han robat”

A més, exigiexen “justícia i la depuració de tots els casos de corrupció al País Valencià perquè els polítics que han robat tornen tots els diners, siguen inhabilitats i tinguen les sancions penals corresponents, així com que s’investigue si el finançament il·legal del PP per si pot invalidar els resultats electorals”.

Foto: T, Pascual.

Per altra part, els convocants demanen que les institucions valencianes (Consell, Diputació i Ajuntament) es personen en els processos judicials, com a acusació, per ser la veu de les valencianes i valencians en aquests processos.
Els convocants consideren que l’aforament polític en casos de corrupció “no ha de ser la coartada per a no ser jutjats i condemnats com en el cas de Rita Barberá”. Per això, demanen a les Corts Valencianes que convoquen un Ple Extraordinari “per revocar el seu nomenament com a senadora territorial”. “Ni aquesta persona ni altres imputades o investigades poden continuar representant el nostre poble en cap institució”.

En aquest enllaç podeu llegir el Manifest de la protesta.

Foto: L. Salvador.

Comparteix

Icona de pantalla completa