Diari La Veu del País Valencià
Gran èxit del Porrat de Manuel d’enguany
RedactaVeu / Manuel

El passat dimarts, dia de la Candelària, el poble de​​​​​​ Manuel va celebrar el tradicional Porrat o “Fireta” amb la participació d’un nombrós públic que va gaudir d’aquesta festa amb un abast que va més enllà de l’àmbit local estricte.

De fet, i segons fonts de l’Ajuntament de Manuel, es tracta d’una celebració popular, antiga i molt arrelada en tots els pobles regats per la séquia Comuna de l’Ènova, ja que “el 2 de febrer de cada any, des de temps immemorial, és el dia que se solta l’aigua de la Comuna, tallada des del dia de Sant Antoni per a netejar-la o “escurar-la”.

‘Ser més vell que el Porrat de Manuel’

Aquest important acte congrega els sequiers de totes les localitats, la qual cosa, segurament, és el motiu de la celebració del tradicional Porrat. D’ací que hi haja una dita popular als pobles de la zona que faça referència a l’antiguitat d’aquesta festa: “Ser més vell que el Porrat de Manuel”.

De fet i segons l’Ajuntament de Manuel, la Fireta congrega “no només el veïnat de Manuel -on és festa local-, sinó també el de l’Ènova, Rafelguaraf, Senyera, San Joanet, Castelló de la Ribera i la Pobla Llarga, els pobles de la Séquia Comuna”.

Si bé es tracta d’una fireta efímera -les parades només estan un dia- la fira d’atraccions roman més temps.

Sense dubte, el Porrat de Manuel s’ha erigit com tot un referent per als municipis de la comarca, al temps que constitueix una celebració molt entranyable i estimada, i una tradició singular i viva de la qual cada any gaudeix un major nombre de gent i de la qual es pot disfrutar fins el proper dissabte.

Comparteix

Icona de pantalla completa