Diari La Veu del País Valencià
Set detinguts al País Valencià i Ceuta relacionats amb Daesh i el front del Nusra

RedactaVeu-Europa Press / València-Madrid.

La Policia Nacional ha detingut en la matinada del diumenge a set persones presumptament relacionades amb les organitzacions terroristes Daesh –Estat Islàmic, pel seu acrònim en àrab– i el front del Nusra, segons ha anunciat el Ministeri de l’Interior.

Les detencions han tingut lloc al llarg de la matinada en diferents localitats de les comarques Centrals i del Sud del País Valencià (Ontinyent, Crevillent, Muro d’Alcoi, Alcoi, Alacant, i l’Alqueria d’Asnar) i en la ciutat autònoma de Ceuta. Quatre d’ells són de nacionalitat espanyola, però tenen, segons indica Interior, orígens sirià, jordà i marroquí. Els altres dos detinguts resideixen a l’Estat espanyol però són de nacionalitat siriana i marroquina, respectivament.

Els set detinguts per la seua presumpta vinculació amb el Daesh i Jabhat al Nusra formaven part de l’aparell logístic d’aquestes organitzacions i la seua labor consistia a facilitar-los armes i material militar, segons han informat a Europa Press fonts de la lluita antiterrorista.

Concretament, segons la informació aportada per la Policia, tots ells formarien part de l’aparell logístic exterior d’aquestes organitzacions, la missió de les quals és la de facilitar als grups terroristes aquests materials per a dur a terme les seues activitats.

Imatge de l’operatiu policial a un carrer d’Ontinyent,

Tot i que les autoritats no han donat més detalls, sí que han indicat que la investigació duta a terme per la Policia –i iniciada en 2014–, ha permès desmantellar “una cèl·lula els membres de la qual s’integren en l’estructura exterior de les organitzacions de caràcter gihadista (…) mitjançant el subministrament de material logístic imprescindible per al sosteniment de les seues activitats terroristes”.

Interior ha explicat que l’operació, que es desenvolupa sota la direcció del titular del Jutjat Central d’Instrucció número sis de l’Audiència Nacional i en coordinació amb la Fiscalia de l’Audiència Nacional, encara continua oberta.
Carrer d’Ontinyent tallat pels efectius policials. Foto: La Veu del País Valencià.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa