Diari La Veu del País Valencià
Quique Castelló i Víctor Medina, candidatura de consens per a JovesPV-Compromís

RedactaVeu / València.

El passat 9 de gener l’Assemblea Nacional de Joves del País Valencià-Compromís va convocar el seu primer congrés des de la refundació que van dur a terme el 2014 a Tavernes de la Valldigna (la Safor). Des de la convocatòria del I Congrés Nacional de Joves PV, Castelló i Medina han estat buscant la fórmula per bastir una candidatura de consens, en què l’equip i el projecte estiguen per damunt de tot. Segons Medina –actual secretari d’Organització que aspira a ser portaveu nacional de l’organització– “hem de tindre la capacitat de crear un equip transversal i inclusiu que ens permeta consolidar JovesPV com a l’organització juvenil valencianista, d’esquerres, ecologista i feminista de referència. Un equip no protagonitzat només per militants del BLOC, sinó també per joves d’Els Verds i Gent de Compromís”.

En aquesta mateixa línia, Castelló, qui serà el candidat a la secretaria general, afirma que “es tracta d’un congrés transcendental, ja que està en joc quin futur li donem al nostre projecte. No permetrem que s’entenga com ‘una prèvia’ al Congrés del BLOC”.

Castelló i Medina presenten, així, la seua intenció de construir una candidatura anomenada “Avancem!” amb un equip disposat a “deixar-se la pell per la joventut del País Valencià”, segons Víctor Medina, també regidor a Torrent (l’Horta Oest).

L’actual secretari general de JovesPV-Compromís, Quique Castelló, ha reconegut que “som conscients que les coses són millorables, no han sigut els millors anys per a l’organització, veníem d’un fracàs –en referència al congrés constituent de Joves amb Compromís fallit– però si ens unim som capaços de conglomerar un equip plural, fort i valent per a consolidar el projecte, que és un pas endavant en el camí cap a un més i millor Compromís”.

Previsiblement el Congrés tindrà lloc a Carlet (la Ribera Alta) el segon cap de setmana d’abril, un mes abans de la celebració del Congrés del Bloc Nacionalista Valencià, accionista majoritari de la coalició valencianista.

Comparteix

Icona de pantalla completa