Diari La Veu del País Valencià
‘L’Ajuntament vol Casa Pinet lluny de Tàrbena’

RedactaVeu / Tàrbena.

L’Ajuntament de Tàrbena ha decidit tancar Casa Pinet, el santuari del País Valencià, un lloc emblemàtic per a tots els valencians, per a molts espanyols i per a molts estrangers.

Aquest restaurant va ser fundat l’any 1974 pel germà Jeroni Moncho (Pinet) i la seua dona. “Sempre hem lluitat per mantindre la nostra llengua i que la nostra llengua anara corrent per tot el món”, assenyalen els fundadors.

“A casa nostra, que és casa vostra, està les 24h del dia la flama de la llengua encesa. I no volem que s’apague. Per això vos demanem, germans, que feu córrer la notícia compartint-la, i ajudar-nos perquè la flama es mantinga encesa en casa Pinet, obert”.

La Veu s’ha posat en contacte amb els actuals propietaris de Casa Pinet per saber què ha ocasionat aquesta situació. Així, ens manifestaven que la cosa “ve de de fa 30 anys, no és d’ara. Fa uns anys ja vam voler traslladar el mític restaurant, als afores i vam fer una forta inversió per mantindre el lloc”, expliquen els propietaris.

Han rebut diversos burofaxos durant aquest anys, però el darrer deia, segons expliquen, que “havíem de tancar i lliurar les claus a l’Ajuntament”. S’han reunit amb l’actual alcalde José Francisco Signes (PP), qui governa amb el suport del PSPV local: “Li hem proposat diverses opcions i estem disposats a pagar el lloguer que ens demanen”. Perquè com els han confirmat “el local és municipal”, però tanmateix, entenen que Casa Pinet “és un reclam turístic”. “Qui anava a pujar a Tàrbena sinó fóra per vindre a Casa Pinet?”, afegeixen. “I no és que ho diga jo, sinó que així ens ho han manifestat des de les xarxes els suports que hem rebut”, unes xarxes que ara mateix han estat bloquejades i que com ens explica, Alejandra, nora de Pinet i la portaveu de la família qui ha engegat la campanya per aconseguir adhesions, “denunciaré ara mateix a la Guàrdia Civil, que m’han bloquejat el meu mur de facebook on havia penjat tots els manifestos, així com les resolucions de l’Ajuntament”, les quals a hores d’ara no poden ser consultades.

Aleshores, Casa Pinet “està disposada a pagar els 350 euros més IVA del lloguer. És mentida tot el que ha dit l’Ajuntament fins ara” diuen al respecte d’una suposada negativa dels propietaris a acceptar les condicions de lloguer. Així, fet i fet ens preguntem si Casa Pinet accepta qualsevol condició de l’Ajuntament, on està el problema perquè continue obert? “Volen que tanquem, no volen donar llicència per traslladar-nos als afores, a un altre local”, diu la portaveu. Per tant, si no poden estar a la plaça de l’església, ni als afores què proposa l’Ajuntament? “no volen Casa Pinet ni dins ni fora del poble, el volen lluny de Tàrbena”.

Per altra banda, Francisco Javier Molinés, cap de l’oposició a l’Ajuntament de Tàrbena explica a La Veu que el que cal és “una solució pactada” perquè Casa Pinet continue a Tàrbena. Respecte a un possible trasllat ha afegit que el local dels afores, propietat de la família Pinet “té problemes d’urbanisme i necessita la llicència”. Una llicència que des de la família Pinet, afirmen, “no els volen donar”. Tanmateix Molinés diu que ha demanat una reunió d’urgència per tal de solucionar-ho, “on proposaré que se’ls mantinga el temps suficient perquè puguen aconseguir la llicència d’obres i marxar encara que siga als afores”. No obstant això, segons afegeix el cap de l’oposició “el local de la plaça –on està ara Casa Pinet– tampoc no és cap urgència recuperar-lo, si digueres que necessites fer un consultori mèdic, però no és el cas”.

Fer fora de Tàrbena aquest referent turístic del poble sembla una qüestió d’ideologia política, “una part és ideològica perquè el pare, qui fundà Casa Pinet mai ha tingut bona relació ni amb els alcaldes del PSPV ni amb els del PP”.

NO AL TANCAMENT DE CASA PINET!

Signa ací

Comparteix

Icona de pantalla completa