Diari La Veu del País Valencià
Declaren 6 regidors del PP en l’Ajuntament de València pel presumpte blanqueig de capitals

ACN / València.

El jutjat d’instrucció número 18 de València, que instrueix el ‘cas Imelsa’, ha acollit aquest dilluns les declaracions de 6 regidors i dos assessors del PP en l’Ajuntament de València en el marc de la investigació per un presumpte cas de blanqueig de capitals.

Els primers a arribar han estat Vicent Igual i la regidora Beatriz Simón. Així mateix, al llarg d’aquest dilluns al matí han comparegut davant el jutge els regidors Lourdes Bernal, Cristóbal Grau, Alberto Mendoza i Félix Crespo.

Tots ells han rebutjat fer declaracions als mitjans que els esperaven a la seua sortida, apel·lant que la causa es troba sota secret de sumari. Segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, dos dels citats aquest dilluns s’han acollit al seu dret a no declarar davant el jutge.

Les huit persones mantenen la seua condició d’investigats, terme que substitueix el d’imputats després de la recent reforma de la Llei d’enjudiciament criminal. Cap dels regidors investigats ha renunciat a l’acta ni han aclarit, a preguntes dels mitjans, si valoraven fer-ho.

Les declaracions d’aquest dilluns se sumen a la del portaveu del grup municipal, Alfonso Novo, que va prestar declaració el passat dimecres. El magistrat manté investigats (imputats) la pràctica totalitat de l’actual grup municipal, tots excepte el regidor independent Eusebio Monzó.

En el centre de les investigacions, les aportacions dels militants al partit que presumptament eren retornades després en diners negres . Alguns dels investigats per la Guàrdia Civil haurien admès pagaments mensuals i una aportació de 1.000 euros per persona per finançar la darrera campanya electoral.

La trama de blanqueig deriva de les detencions la passada setmana en el marc de l’Operació Taula, entre ells la de l’expresident de la Diputació de València Alfonso Rus, en llibertat provisional.

La investigació se centra en Imelsa (empresa vinculada a la Diputació de València), la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de València, CIEGSA (empresa creada per la Generalitat per a la construcció d’infraestructures educatives) i la Fundació Jaume II el Just, per realitzar adjudicacions fraudulentes a canvi de comissions il·legals. Segons que ha informat el TSJ valencià, s’investiguen contractes des de l’any 2003.

Comparteix

Icona de pantalla completa