Diari La Veu del País Valencià
El PP reclama un ‘pas enrere’ de Rita Barberà i més explicacions públiques

Europa Press / Madrid.

El sotssecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha subratllat aquest dilluns que seria “positiu” que Rita Barberá no presidisca cap comissió parlamentària del Senat i que no repetisca per tant al capdavant de la Constitucional, al mateix temps que l’ha instada a donar explicacions públiques més enllà del comunicat que va emetre la setmana passada després de conèixer-se la implicació dels seus regidors en el cas Taula.

Mentre la investigació judicial avança, la direcció estatal del PP prefereix que no tinga cap exposició pública, la qual cosa passa per no situar-la al capdavant de cap comissió del Senat. Barberá va ser triada pel partit per estar al capdavant de la Constitucional després de la seua arribada a la Cambra alta com a senadora autonòmica: des del passat mes de setembre i fins que va acabar la legislatura.

En roda de premsa després del Comité de direcció del PP, Casado ha assegurat que el “pas enrere” de Barberá serà positiu per a ella, perquè puga defensar-se, però també per al grup en el Senat. I ha agregat que la Comissió Constitucional rebrà “propostes molt importants” si arranca la legislatura, en al·lusió a les reformes de la Carta Magna que defensa diferents partits polítics.

Les comissions es constitueixen demà dimarts i el PP anunciarà llavors els noms dels qui les presideixen. Dimecres, tindrà lloc la reunió del grup parlamentari, que ‘previsiblement’ presidirà Rajoy i a la qual, com a senadora, està convocada Barberá. Sobre si acudirà o no, Casado ha assegurat desconèixer-ho.

Pressió perquè s’explique

El portaveu del PP ha insistit que l’exalcaldessa de València ha de donar explicacions sobretot “als mitjans audiovisuals”, perquè són els que “més arriben” als ciutadans, una reclamació que la direcció del partit ha llançat a Barberá des que es va conèixer el cas Taula.

Però ha recordat també que ella no està imputada ni investigada, que l’exalcaldessa defensa que el seu treball en l’Ajuntament va ser sempre legal i que “no es pot demanar més responsabilitats a qui encara no ha sigut assenyalada per cap jutge”. Per exemple, reclamar-li l’acta de senadora, que dimitisca. Casado sí ha deixat clar que mentre la investigació avança, el PP prefereix que Barberá no tinga “l’exposició pública” que dóna una comissió parlamentària.

Comparteix

Icona de pantalla completa