Diari La Veu del País Valencià
El PP blinda Rita Barberá com a aforada encara que hi haja noves eleccions
Europa Press / ACN / Madrid.

El PP ha situat Rita Barberá en la Diputació Permanent del Senat, per la qual cosa l’exalcaldessa de València no perdrà l’aforament en el cas que es dissolguen les Corts per una nova convocatòria d’eleccions estatals.

Barberá formarà part com a suplent d’aquest òrgan del Senat, que és el que dóna continuïtat al parlament entre períodes de sessions i entre legislatures. Està compost per 35 membres que conserven la condició de senadors encara després de vençut el seu mandat o dissolta la Cambra.

El PP ha deixat finalment Barberá sense la presidència de cap comissió, després que li va concedir la de la Comissió Constitucional en la passada legislatura, quan va arribar des de València en perdre l’alcaldia de la ciutat.

Sí ocuparà escó com a vocal en dues comissions, precisament la Constitucional i també en la d’Economia, a més de tenir plaça en la Diputació Permanent. L’exalcaldessa de València no ha assistit a la constitució de cap de les dues comissions de les quals forma part com a vocal. Barberá ha estat substituïda per altres senadors.

Operació Taula

Barberá no està investigada ni ha sigut imputada per cap tribunal en l’operació Taula, en la qual estan implicats els regidors del grup municipal del PP en l’Ajuntament de València.

Barreiro ha insistit en aquest fet aquest dimarts i ha defensat la presumpció d’innocència. Des de la direcció estatal del PP es deixa clar també que l’exalcaldessa no està imputada, però se li exigeixen explicacions públiques i s’ha optat per no donar-li més visibilitat en el Senat.

Comparteix

Icona de pantalla completa