Diari La Veu del País Valencià
Fabra vol que Barberá faça ‘un pas arrere’ perquè el PP ‘puga generar confiança’
Europa press / València

L’expresident del País Valencià, Alberto Fabra ha mantingut aquest dimecres que és “difícil de creure” que l’exalcaldessa de València i senadora Rita Barberá no sabera res del que succeïa en el seu grup municipal encara que “el seu entorn” està sent investigat en l’operació Taula, que ha destapat una xarxa de comissions al voltant de l’empresa Imelsa i sospites de blanqueig.

Segons ha assenyalat en una entrevista en Antena 3 recollida per Europa Press, “Barberá ha de donar la cara i donar explicacions a la ciutadania” i li ha demanat així mateix que “faça un pas arrere” perquè “el PP puga seguir avançant i generant confiança”, encara que ha matisat que és “important” respectar la presumpció d’innocència.

Preguntat per si en cas que ell fóra Barberá renunciaria, ha replicat “jo no sóc Barberá”. Sobre aquest tema, ha assenyalat que quan va ser president en “una època complicada”, amb 11 imputats en les Corts, va mantenir “el criteri que la responsabilitat política ha d’estar distanciada del que és la responsabilitat judicial”.

En eixe sentit, ha argumentat que “els polítics han de generar confiança” i “en el moment en què hi ha dubtes el millor és que eixa persona faça un pas arrere i que el PP puga seguir avançant i generant confiança als ciutadans”. “Qualsevol persona que puga entorpir eixa generació de confiança ha de fer un pas arrere”, ha insistit.

Fabra ha relatat que va parlar amb Barberá “al principi” i li va preguntar “com a company, com estava i si ella tenia alguna cosa a dir”. “No tinc res, i faré les declaracions quan ho estime oportú”, ha relatat Fabra que va dir l’exalcaldessa. Ha considerat que “cal donar la cara. Eixa és la nostra obligació”, ha recalcat. Preguntat pel fet que Barberá no estiga donant la cara ha replicat: “Jo crec que cal fer-ho, cal donar explicacions sempre i que la gent jutge si està d’acord amb el teu plantejament o no”.

Fabra ha insistit que el partit és “un projecte molt gran i s’ha avançat molt tallant aquelles persones que entenien que la política era un lloc on podien tenir un benefici particular i totes aquelles persones que posen en dubte eixe projecte han de fer un pas arrere”, ha esgrimit Fabra. Per açò, ha considerat que si Barberá té “molta experiència, ella entendrà i sabrà el que ha de fer”.

Ha explicat també que ella està emparada pel fet de ser senadora territorial, no pel fet d’estar en la Diputació permanent i ha insistit que el partit “actuarà” quan el jutge demane un suplicatori per a Barberá ja que, ha recalcat, “que siga senadora no vol dir que siga impune”. “La veritat és que més enllà de les sospites i dels dubtes que tot el seu entorn està sent investigat a ella no li han demanat res ningú, ni el jutge ni la Policia”, ha apuntat.

“Menyspreu a la política”

Preguntat per si amb les seues línies roges es va guanyar enemics com l’exvicealcalde de València, processat en el cas Nóos, ha comentat que “no van ser moments fàcils els que es van viure a la Comunitat Valenciana amb personatges com Alfonso Grau que menyspreaven, no el que jo poguera dir sinó la dignitat de la política i els ciutadans”. D’aquesta manera, ha insistit que quan una persona està sent investigada el que marca el “sentit comú” és que “s’ha d’apartar de la vida política”.

Fabra ha apuntat que “ningú es pot sorprendre” dels resultats electorals que va aconseguir el PP en les passades eleccions autonòmiques i ha recordat que “n’hi havia persones que no podien entendre que poguérem canviar el pas i exigir una major neteja en el partit”.

Sobre aquest tema, ha explicat que els estatuts del partit establien que s’actuaria quan hi haguera un sentència ferma mentre que ara estàvem parlant de prendre mesures quan hi haja una investigació o una imputació. “El canvi es va produir a la Comunitat Valenciana perquè la situació era extraordinària d’origen”, ha assenyalat.

Per això, ha recordat que s’expulsà l’expresident de la Diputació de València Alfonso Rus “quatre dies abans” de les eleccions després de les converses en les quals presumptament eixia comptant diners. Preguntat per si Rus era el seu “gran” enemic i “gran amic de Barberá, ha comentat: “Jo no vull parlar d’amics ni d’enemics perquè en política u està perquè vol”, ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa