Xavier Pérez / València

Josep Gregori, juntament amb Gonçal López-Pampló, director literari, s’han adreçat als periodistes aquest matí, a Ciutat Vella, per fer balanç d’aquesta aventura que ha situat a Bromera en el primer lloc del panorama editorial valencià. Però Gregori ha ressaltat que Bromera està on està “gràcies a l’impuls, el compromís, la complicitat i la confiança de molts companys de viatge que han fet possible que Bromera haja esdevingut un referent cultural ben consolidat: autors i col·laboradors, Consell Assessor, Fundació institucions, entitats vinculades, educadors, lectors…”

En la seua compareixença, l’editor ha deixat clar que Bromera “no és una editorial escolar, té una gran diversitat d’oferta amb les diverses col·leccions” i ha ressaltat que la vocació de l’editorial és “fer d’altaveu de les nostres lletres i dels nostres autors, posant a l’abast dels lectors de totes les edats llibres de qualitat”.

Sobre la situació al País Valencià després del canvi produït en les últimes eleccions municipals i autonòmiques Gregori ha afirmat que és “moderadament optimista i pensa que el projecte que vol dur a terme el nou Consell amb la presentació del Pla de Foment de la Lectura que presentà Ximo Puig i Vicent Marzà eixirà endavant perquè s’ho creuen. Tenen el meu vot de confiança”.

“De totes formes incrementar la lectura no s’aconsegueix sols amb diners, tota la societat ha d’implicar-se en aquest objectiu”, ha dit l’editor.

Gonçal López-Pampló es reconeixia com “un dels milers de joves de la generació Bromera (#generacióBromera). Des de la meua responsabilitat actual, l’objectiu és una línia editorial apassionada que seduïsca els lectors i, per tant, esdevinga una garantia de futur per a la literatura en la nostra llengua”.

El director literari ha anunciat els actes del 30 aniversari destacant els que se celebraran a València i a Barcelona i, a banda dels més institucionals, “també estem treballant per tancar diferents concerts i activitats per a tots els públics que es materialitzaran al llarg del 2016”.

Llibres, passió, futur

El balanç després de tres dècades no pot ser més positiu: més de 50 col·leccions que abracen una gran diversitat de gèneres i adreçades a tots els segments d’edat; vora 3.000 títols publicats, quasi 8.000.000 d’exemplars venuts i prop de 700 autors, valencians, catalans i balears, però també importants escriptors estrangers que han sigut traduïts per primera vegada a la nostra llengua.

C

Cartell: Eli Rufat

Més informació ací.

Comparteix

Icona de pantalla completa