Diari La Veu del País Valencià
El fiscal demanarà la imputació de Rita Barberá per #RitaLeaks

RedactaVeu / València.

La Fiscalia Anticorrupció de València veu indicis per a presentar una querella contra Rita Barberá, exalcaldessa i senadora aforada, perquè declare com a imputada davant el Tribunal Suprem per les irregularitats detectades en el cas Ritaleaks, en el qual s’han investigat més de 400 factures de despeses sense justificar en l’Alcaldia de València, segons una informació del diari El Mundo.

La Fiscalia anticorrupció va obrir diligències contra l’alcaldessa de València Rita Barberá per #Ritaleaks, tal com consta en un document emès per la institució amb data de 12 de maig de 2015, segons anunciaren en el seu dia en roda de premsa Mònica Oltra i Joan Ribó.

Segons van explicar tots dos polítics, les accions legals estan relacionades amb les”despeses en luxe”, sobrecostos i fraccionament de contracte.

Al portal #Ritaleaks es detallen despeses d’hotels per valor de 81.000 euros, molts d’ells a Madrid però també a Florència, Brussel·les o Santiago de Compostel·la, entre d’altres. Algunes, com el cas d’una nit a l’hotel Westin Palace per un preu de 686,5 euros o una altra a l’Hotel Art Gallery de Florència per 771 euros, entre moltes altres factures amb preus superiors als 152 euros.

Així mateix, l’alcaldia ha gastat 57.000 euros en 67 factures de bitllets d’avió, i 41.000 euros a través de 107 factures en restaurants. En aquest capítol, destaca especialment una factura de 2.034 euros a l’Hotel Balneari Las Arenas de València a càrrec del consistori o una de 437,05 euros on tan sols figura el nom de Rita Barberá.

Comparteix

Icona de pantalla completa