Diari La Veu del País Valencià
Jaume Matas apunta a Iñaki Urdangarin com a ‘aconseguidor o intermediari’
RedactaVeu / Agències / Palma

L’expresident del govern balear, Jaume Matas, ha assumit aquest dijous la seua responsabilitat en la decisió de les contractacions de l’Illes Balears Fòrum i de l’equip ciclista Illes Balears-Banesto amb l’Insitut Nóos, que dirigia Iñaki Urdangarin.

Matas ha afegit que intentarà “restituir el mal que he causat” amb la venda del patrimoni que ha posat a disposició de la justícia. A preguntes del fiscal Pedro Horrach, durant la seua compareixença al judici del ‘cas Nóos’, Matas ha reconegut que va donar la instrucció inicial però ha afegit: “A partir d’ací no sé res més”.

Urdangarin exercia “d’aconseguidor, intermediari, el que vostè preferisca”

L’excap de govern balear ha explicat que ningú el va informar que la fórmula de contractació no fóra correcta i ha admès que Urdangarín va demanar dur l’oficina del projecte de l’equip ciclista Illes Balears com a “peatge”. A preguntes d’Horrach, Matas ha indicat que Urdangarin exercia “d’aconseguidor, intermediari, el que vostè preferisca”.

Jaume Matas.

Sobre el fet de contractar amb Nóos, Matas ha assenyalat que al seu govern li interessava “tenir bones relacions amb Urdangarin i amb la Família Reial”.

Comparteix

Icona de pantalla completa