Diari La Veu del País Valencià
Cullera retirarà les plaques de Rus en considerar-les ‘indecents’
RedactaVeu / Cullera

El govern de Cullera -PSPV-PSOE / Compromís- portarà al pròxim ple ordinari de febrer la retirada de les plaques inaugurals de la localitat que tinguen el nom d’Alfonso Rus en la localitat. Així ho ha comunicat hui l’alcalde, Jordi Mayor, qui vol que totes les forces polítiques es pronuncien sobre aquest tema en la seu de la sobirania local.

La iniciativa, no obstant açò, està garantida, ja que comptarà amb el suport de l’equip de govern en bloc. Mayor ha assenyalat que resultaria “indecent” que la ciutat seguira mantenint plaques amb el nom de l’expresident de la Diputació de València “afectat per una trama corrupta que ens avergonyeix a tots”.

Els serveis municipals estan rastrejant totes les plaques inaugurals de l’exmandatari provincial que hi ha instal·lades en dependències municipals o espais públics. “A Cullera no hi ha cabuda per a reconeixements ni honors als qui van usar els diners públics per a realitzar adjudicacions a canvi de ‘pessics’. Eixes pràctiques estructurals de saqueig de les arques públiques en el nostre país durant anys ens van portar a una situació de retallades, pobresa i desigualtat. No retrem homenatge a qui ha robat a mans plenes als valencians”, ha sentenciat l’alcalde.

Els tràmits per a la retirada els duu a terme la regidoria de Règim Interior, que dirigeix Hugo Font. L’edil ha indicat que “considerem que un pas per a tancar les ferides que ha deixat la corrupció en la nostra xarxa pública és eliminar els reconeixements als agressors de les nostres institucions”.

El regidor ha recordat que durant anys va haver-hi persones que “van confondre la funció de representació que la societat els havia atorgat amb un poder absolutista”. I és per açò que “considerem necessari la retirada de les plaques o símbols commemoratius dedicats a polítics condemnats per corrupció (malversació, prevaricació, desviament de cabals públics, ús il·legítim d’informació privilegiada, patrocini, suborn, extorsió, frau, etc.) en el desenvolupament de les seues àrees de servei i representació publiques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa