Diari La Veu del País Valencià
Els veïns tornen a tallar l’N-340 després d’una altra mort

RedactaVeu / ACN / L’Ametlla de Mar / Vinaròs

El moviment veïnal de l’N-340 ha celebrat el darrer manifest dels alcaldes dels municipis de l’Ebre de la carretera nacional i les seues reivindicacions per una AP-7 gratuïta. Diuen que “no volem més rotondes, que no volen saber res de bonificacions” i que “volen l’autopista gratuïta immediatament”, ha apuntat Llorenç Navarro, portaveu de l’ofensiva veïnal. “Que finalment els alcaldes se sumin a totes les nostres reivindicacions farà que aquesta vegada sí”, en la manifestació convocada el 19 de març pels alcaldes i els transportistes, “també hi hagi el suport del moviment veïnal” i, fins i tot han anunciat que es reforçaran les mesures de tall previstes.

El portaveu del moviment veïnal de l’N-340 i copresident de la Federació de Veïns d’Amposta, Llorenç Navarro, ha felicitat els alcaldes ebrencs de l’N-340 per les peticions que fan en el manifest que han fet públic aquest dijous. “Han vingut a la nostra, han programat un gran tall amb els transportistes que dóna suport al sacrifici de totes les persones que tallem la carretera cada setmana”, ha destacat. “Anem tots a una. Han obert els ulls”, ha afegit. Navarro ha agraït els molts suports que els estan arribant també des de la societat civil com, per exemple, el darrer comunicat de l’ANC, de federacions de taxistes i altres associacions veïnals.

Comunicat de l’ANC.

“I en van 14. Sí, 14 tardes tallant la carretera N-340 per demanar l’AP-7 GRATUÏTA, JA! Avui la memòria ha estat pel mort d’ahir mateix al davant de l’Aldea. Un més al compte interminable i que no hauria d’haver començat mai i el que volem és que s’acabe”, exclamen des de l’associació de veïns de Vinaròs a través d’un comunicat..

La setmana que ve tornaran a les 16 h. al mateix lloc, asseguren des de l’associació de veïns de Vinaròs. “Nosaltres seguirem”, afegeixen, “tant se val si ens cansem o no, tant se val que ens diguen el que vulguen,… el que sí que val és si per aquest esforç de protestar i seguir aguantant podem alliberar l’AP-7 ens sentirem recompensats. Llavors pensarem que potser hem contribuït a salvar alguna vida, algun ferit o senzillament algun cop entre vehicles”.

Per altra banda, els vinarossencs han demanat hora per parlar amb el president de la Generalitat del País Valencià per fer-li palesa la seua reivindicació.

Tall colpidor

Una quarantena de persones han tornat a tallar l’N-340, i ja en són 20 setmanes, a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) on s’ha lamentant la mort d’una veïna del territori en l’accident d’aquest dimecres a l’Aldea (Baix Ebre).

Tot i que ja són 20 setmanes de talls a l’N-340, el d’aquest dijous ha estat especialment dur per la mort d’una veïna en l’accident per xoc frontal de dos vehicles que va tenir lloc aquest dimecres a la vesprada a l’Aldea. “És un dia molt trist perquè tornem a fer un minut de silenci perquè una persona de Tortosa, de les Terres de l’Ebre, ens ha deixat quan va xocar contra un vehicle amb veïns del Perelló”, ha recordat el portaveu dels veïns. Confiat en la recuperació dels ferits i després de donat el condol als familiars de la víctima mortal, ha recordat que “és molt dur seguir lamentant la pèrdua de vides humanes en aquest tram de la carretera N-340. No volem que mori ningú de cap territori i volem que per aquí es pugui circular amb dignitat. Va ser un xoc que amb una autopista gratuïta hauria estat evitable”, ha assegurat.

Un moment del tall de la N-340.

Reunió i denúncia

El proper dimarts representants del moviment veïnal per una AP-7 gratuïta es reuniran a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona per conèixer l’afectació de les glorietes en el pla d’emergències PENTA. “Serà molt important per saber de primer mà realment el perquè d’aquest tracte pejoratiu que tenim i de les males inversions que rebem al nostre territori”, ha explicat Navarro.

També ha explicat que, aquest dijous a la tarda, han denunciat als Jutjats d’Amposta presumptes pressions per renovar la concessió de l’AP-7 basant-se en una intervenció al Congrés dels Diputats. Les proves que han aportat perquè s’investigue són l’acta d’una interpel·lació a la cambra espanyola, del diputat del PP per Tarragona, Alejandro Fernàndez, l’any 2014, en què s’acusa l’actual conseller d’Interior, Jordi Jané, llavors diputat per Tarragona de CiU, de treballar per l’empresa concessionària de l’autopista enlloc de fer-ho pels ciutadans de Tarragona.

En Comú Podem se suma a la petició de l’AP-7 gratuïta

En el tall a l’Ametlla de Mar d’aquest dijous també hi ha participat el diputat per Tarragona d’En Comú Podem i alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, que ha anunciat el registre, aquest dimecres, d’una proposició no de llei per demanar també la gratuïtat de l’autopista. “És preocupant perquè fins i tot gent que coneix la carretera mor. És insostenible la situació i l’única solució ara és la gratuïtat de l’AP-7”. Alonso s’ha mostrat convençut que aquesta lluita es guanyarà. “Tenim tota la raó, hi ha sinistralitat més elevada de totes les carreteres estatals per això cal la gratuïtat allà on no està desdoblada”, ha defensat el diputat.

Comparteix

Icona de pantalla completa