Diari La Veu del País Valencià
El Tempir, l’STEPV i Intersindical Valenciana enfortiran el valencià a les comarques del Sud
RedactaVeu / País Valencià

El Tempir, l’STEPV i Intersindical Valenciana s’han reunit per analitzar quina és la situació sociolingüística del sud valencià. Fruit d’aquest encontre les entitats participants han valorat la necessitat de desenvolupar estratègies comunes i de col·laboració encaminades a enfortir sobretot la presència del valencià als centres educatius de les comarques del Sud, especialment de les castellanoparlants.

La Intersindical Valenciana, l’STEPV i El Tempir consideren que la necessitat de caminar cap a una autèntica igualtat lingüística ha de comportar posar fi a l’exempció del valencià a les comarques castellanoparlants del sud, realitzar una gran tasca informativa i pedagògica entre els pares sobre els avantatges d’una educació de i en valencià, a banda de destinar els recursos econòmics necessaris perquè el valencià s’òbriga camí a l’ensenyament. També es va coincidir en la necessitat urgent de la posada en marxa de RTVV perquè és l’autèntica finestra d’entrada del valencià a les cases del Baix Segura o de les comarques del Vinalopó i una bona eina per a universalitzar el coneixement de la llengua pròpia entre els habitants d’aquestes comarques.

Per això, El Tempir, l’STEPV i Intersindical Valenciana han acordat continuar amb aquestes trobades per veure quines mesures cal emprendre per a la consecució d’aquests objectius i que es facen efectives aprofitant la nova conjuntura política que s’ha obert a partir de les últimes eleccions autonòmiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa