Diari La Veu del País Valencià
La Unió Musical de Riba-roja competirà en el X Certamen de Bandes de la Sénia
RedactaVeu / València

De les sis bandes que s’han presentat per a concursar en el X Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’, organitzat per l’Agrupació Musical Senienca (AMS), se n’han escollit tres, el màxim que marquen les bases del concurs. Les tres bandes seleccionades són: Banda de Música de la Societat Unió Musical de Riba-roja del Túria (el Camp de Túria), Banda de Música de la Sociedad Musical de Cehegín (Múrcia) i L’Associació Musico Cultural Banda Municipal de Música de El Espinar (Segòvia), aquesta darrera estava a la reserva i substitueix la Banda de Música de la Uniao Musical Paramense (Portugal) que finalment no hi podrà assistir.

Les tres formacions competiran en la Secció 2 del Certamen que està adreçada a les bandes no professionals de fins a 100 músics, amb un màxim de 5 intèrprets aliens a la banda i un màxim de 5 instruments de corda a la plantilla. El Comitè Seleccionador ha tingut en compte per fer-hi l’elecció, criteris de territorialitat, el material audiovisual lliurat a l’organització en què s’han avaluat els criteris tècnics, així com també s’ha valorat el currículum i la trajectòria de la banda els darrers anys.

Banda de Cohegin.

Banda de la Unió Musical de Riba-roja de Túria.

La X edició del Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’ se celebrarà en aquesta població del Montsià, el dia 9 d’abril d’enguany. El concurs, únic a Catalunya, preveu, a més del trofeu, uns premis de 4.000 euros per al guanyador de la Secció 2, així com un diploma acreditatiu per als dos primers guanyadors. Segons explica el director de la Banda de l’Agrupació Musical Senienca i coordinador general del Certamen, Pep Vila, “enguany, com arribem a una data important, les deu edicions, tenim pensat donar un caire festiu al certamen i de manera excepcional participarà, fora de concurs, una banda de música convidada per l’organització. Però segurament tindrem més sorpreses que ja anirem desvetllant”.

Banda Municipal d’El Espinar.

El Certamen, que organitza l’AMS i que compta amb el patrocini de l’Ajuntament de la Sénia, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Obra Social La Caixa i el suport de diferents entitats locals i del territori, es manté fidel als seus objectius inicials: “Reivindicar les bandes de música com a veritables nuclis generadors de cultura social i promotores de talent entre els més joves, alhora que es promou i es premia l’esforç que fan les formacions de música no professionals, que moltes vegades treballem en precari i sense cap remuneració”. Al prestigiós certamen poden participar bandes no professionals de tot el món de fins a 100 músics.

Comparteix

Icona de pantalla completa