Diari La Veu del País Valencià
El professorat en expectativa de destí tindrà destinació definitiva el 2016-17
RedactaVeu / València

La Conselleria d’Educació ha anunciat que el concurs general de trasllats per al pròxim curs “suposarà l’adjudicació de plaça definitiva als vora 2.000 docents en expectativa de destí”, molts d’ells en espera d’aquesta solució des de fa quasi una dècada, segons subratlla la institució autonòmica que dirigeix Vicent Marzà.

La mesura s’aplica als ensenyaments de Primària, Secundària, Conservatoris i Escoles Oficials d’Idiomes. La Generalitat Valenciana considera que es tracta d’una mesura “fonamental” per tal de millorar la qualitat de l’educació pública, ja que “permet la consolidació de les plantilles docents, la continuïtat dels projectes educatius i una major implicació del professorat en l’entorn sociocultural del centre”.

“Es tracta d’una molt bona notícia, en primer lloc per a l’alumnat i, també, per al professorat, perquè tendim a acabar amb la inestabilitat d’equips docents. I ho hem fet aplicant un criteri molt simple que consisteix a detectar les necessitats dels centres i gestionar de manera molt més eficient els recursos públics”, ha explicat el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler.

1.950 docents en expectativa de destí

La mesura s’aplicarà a 1.950 docents en expectativa de destí, dels quals la majoria pertanyen al cos de Secundària, que després de guanyar una oposició no havien aconseguit una plaça definitiva en els successius concursos i, per tant, renovaven destinacions provisionals any rere any, normalment destinats en diferents centres i punts geogràfics.

D’altra banda, i com a novetat, els mestres i el professorat en pràctiques que van superar l’oposició de 2015 passaran directament d’acabar el seu any de pràctiques a tindre la seua primera plaça definitiva, sempre segons fonts de la Conselleria d’Educació.

Comparteix

Icona de pantalla completa