Diari La Veu del País Valencià
Martínez Luciano nomenat coordinador artístic d’un Sagunt a Escena ‘en transició’
Europa press / Sagunt

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha anunciat que potenciarà el festival Sagunt a Escena amb una programació “més àmplia, extensa i variada que recupere el prestigi del certamen”. Igualment, ha decidit nomenar Juan Vicente Martínez Luciano coordinador artístic.

Així, a través d’un comunicat, CulturArts, la Diputació de València i l’Ajuntament de Sagunt han iniciat les reunions per a preparar un nou Sagunt a Escena per a l’any 2016 “amb dues premisses bàsiques”.

En primer lloc, apunten, es pretén ampliar la quantitat i la varietat de la programació amb l’objectiu de “prestigiar” aquesta mostra. D’altra banda, es treballa per a aconseguir un marc de col·laboració entre les diferents administracions que atorgue estabilitat al festival i el consolide en el temps. En aquest sentit i com a novetat, la Diputació de València col·laborarà per primera vegada en el finançament i l’organització de Sagunt a Escena.

Per aquest motiu, les diferents administracions implicades en el finançament i l’organització del festival s’han trobat per a establir les línies de treball del que serà la pròxima edició de Sagunt a Escena.

Producció pròpia

Quant a la programació, es treballa en algunes línies bàsiques del que pot ser el festival en el futur. Un dels objectius és compatibilitzar els clàssics del teatre grecollatí, que constitueixen l’eix central del festival, amb una programació més variada, capaç d’atraure un públic més divers al Teatre Romà de Sagunt. A més, la presència de producció pròpia serà important en el futur, sempre dins del marc d’una programació que puga iniciar el camí de recuperació del prestigi del festival.

Quant a l’altre gran objectiu, les administracions implicades treballen en la preparació d’un conveni plurianual per a unir esforços entorn d’una de les fites escèniques més importants de la cultura valenciana i que converteix la capital del Camp de Morvedre en “un focus d’atracció turística a l’estiu”. “Aquest marc atorgaria l’estabilitat necessària per a consolidar la mostra en el futur com una cita de referència dins del panorama teatral”, argumenten.

Juan Vicente Martínez Luciano. Foto: EP.

Edició de transició

Les diferents administracions que col·laboren en el finançament i l’organització del festival han consensuat el nomenament de Juan Vicente Martínez Luciano com a director de Sagunt a Escena 2016, en una edició que es considera de transició.

Juan Vicente Martínez Luciano és doctor en Filologia Anglesa i Alemanya de la Universitat de València on imparteix docència relacionada amb el teatre en llengua anglesa. Luciano té una trajectòria contrastada dins del sector teatral valencià com a gestor cultural, traductor i investigador. Membre del Consell Rector de Teatres de la Generalitat Valenciana i director general de l’ens.

Comparteix

Icona de pantalla completa