Diari La Veu del País Valencià
Sant Miquel dels Reis obri les seues portes a les famílies dissabtes i diumenges
RedactaVeu / València

Les visites culturals al monestir de Sant Miquel dels Reis i a l’exposició permanent de la Biblioteca Valenciana tenen una durada de 50 minuts en dos torns que comencen a les 12.00 i a les 13.00 hores.

En el recorregut es visita el claustre sud del monestir, l’església de Sant Miquel, la cripta on es guarden les restes de Ferran d’Aragó i Germana de Foix, l’escala claustral i la zona arqueològica del costat nord del monestir.

Les visites s’adapten els caps de setmana al públic infantil. El recorregut pel monestir es converteix, per als més menuts, en la recerca dels enigmes que el guia els va proposant. Entre els reptes es troba descobrir el rellotge col·locat boca per avall o els quatre lleons que s’amaguen a l’església de Sant Miquel, identificar la bola de pedra que remata el claustre sud del monestir i que un raig va esquerdar un dia de forta tempesta, i localitzar la data pintada en un fris de l’escala claustral que correspon a l’any de construcció del monestir per part del duc de Calàbria, que data de 1546.

A més, els xiquets poden gaudir tocant la campana més antiga del monestir o investigant per on entra el raig de sol en la cripta el dia 29 de setembre a les 9.30 h, únic moment de l’any on la cripta és il·luminada amb llum natural.

I, finalment, es visita l’exposició permanent que actualment està destinada a l’historiador Francesc Almela i Vives, que ofereix una mostra variada dels materials que va atresorar aquest amant dels llibres i que conserva la Biblioteca Valenciana entre els seus fons.

Comparteix

Icona de pantalla completa