Diari La Veu del País Valencià
Verifiquen que les restes òssies del cementeri de València són de Teófilo Alcorisa

RedactaVeu / València.

Les restes òssies trobades en el Cementeri General de València corresponen a Teófilo Alcorisa, represaliat de la dictadura franquista. Un estudi antropològic i un d’ADN han verificat la identitat d’un dels represaliats enterrats en una fossa comuna, segons ha informat l’Ajuntament.

L’ADN de les restes de Teófilo Alcorisa, tant del crani com del fèmur, s’han comparat amb l’ADN dels seus dos fills, Pedro i Pilar, i en tots dos casos els resultats han coincidit en un 99’99 per cent, per la qual cosa, científicament, s’estableix el parentiu cert entre ells.

Les restes òssies exhumades d’una fossa del Cementeri General, a instàncies de l’Ajuntament i en compliment de la Llei de la Memòria Històrica, pertanyen al represaliat per la dictadura franquista Teófilo Alcorisa. Així ho han confirmat els estudis antropològics i d’ADN realitzats per un equip multidisciplinari que ha determinat la identitat de l’individu i les circumstàncies de la seua mort.

La regidora delegada de cementeris, Pilar Soriano, ha informat aquest dissabte del resultat d’aquests estudis, “que van a permetre que es faça justícia amb qui en el seu moment va ser víctima de represàlies polítiques i amb els seus familiars i amics, que tenen dret a oferir-li un enterrament digne, que honre la seua memòria”.

Després d’informar la família Alcorisa, “que durant anys ha dut a terme un important esforç per a recuperar el cos de Teófilo i oferir-li aqueix enterrament digne”, la regidora ha donat a conèixer el resultat d’un llarg procés.

Així, ha recordat que els treballs arqueològics per a l’exhumació de les restes trobades en el Cementeri General van començar el passat 28 d’octubre en una fossa comuna, on se suposaven les restes de tres individus enterrats en 1971, d’altres tres enterrats en 1947 i altres restes anteriors.

Comparteix

Icona de pantalla completa