Diari La Veu del País Valencià
Eva Grimaltos reelegida presidenta de FAPA-València
RedactaVeu / València

L’Assemblea General de FAPA-València, en la qual estan representades totes les seues AMPA, ha reelegit la presidenta de la federació de pares i mares, Eva Grimaltos, del CEIP Severí Torres de Castelló de la Ribera.

Al costat d’ella tot un equip de persones, més dones que homes, compromeses amb l’educació dels seus fills i filles en cada AMPA a la qual pertanyen, amb moltes ganes de treballar per a seguir lluitant i dignificar l’ensenyament públic des de la independència política front a l’administració. El passat 30 de gener, el Consell de Govern, òrgan de decisió de la federació, va aprovar la renovació i el projecte de la nova executiva, que ha sigut hui presentat en Assemblea General per a la seua ratificació.

La nova executiva de la federació ha presentat el projecte de treball per a dos anys de mandat, explicant la necessitat de participació en l’àmbit educatiu per a millorar l’ensenyament públic. Participació que es reflecteix en les quatre àrees de treball: la de participació comarcal i assessorament per a donar resposta a les necessitats reals de les AMPA, la de formació per a dotar d’eines a les associacions en la defensa de l’escola pública, la de relacions públiques i institucionals per a continuar situant la federació al front de les reivindicacions socials i educatives, l’econòmica per a poder donar resposta als recursos que necessita la federació i la jurídica per tal de defensar el dret de les AMPA com a membres de les comunitats educatives.

Eva Grimaltos ha donat comptes de tota la memòria de gestió realitzada al llarg de tot un any, incidint “en totes les gestions, negociacions i reivindicacions davant la Conselleria d’Educació, posant l’accent en la insistència del moviment de pares i mares de tornar-li de nou la dignitat a l’escola pública i la necessitat de participació”.

Equip de FAPA-València.

Grimaltos ha destacat sobretot “la importància que les reivindicacions naixen del treball de cada AMPA”, com ara la denuncia al Banc Europeu d’Inversions per part de les AMPA Sant Joan de Ribera de Burjassot i Emili Lluch de Nàquera, o la denuncia contra el fibrociment al centres, com ara la del Ciutat de Bolonia, que han servit com a exemple de lluita per a continuar endavant. A més, en l’assemblea de hui s’han aprovat uns nous estatuts que afavoriran la independència de la federació i la democràcia interna.

La nova executiva de FAPA-València “agraeix la confiança depositada per les AMPA, donat que totes les votacions han sigut clarament favorables al treball desenvolupat i demana implicació perquè tots i totes juntes treballem pel dret a una educació pública, gratuïta i universal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa