Diari La Veu del País Valencià
Els i·lustres valencians il·lustrats esdevenen exposició
RedactaVeu / València
Aquest proper divendres, dia 26 de febrer, a les 19:30 hores el llibre Il·lustres valencians il·lustrats (Llibres de la Drassana, 2016) presenta una exposició amb les imatges que formen part de les seues pàgines en la galeria de Russafa especialitzada en il·lustració Pepita Lumier (C/ Sogorb, 7).
El projecte editorial del dissenyador Migue Martí i la historiadora Judith Coronado “pren nova vida” a través d’una mostra amb les principals imatges d’una obra “que tracta de posar en valor l’aportació d’una sèrie de valencians que destacaren en el camp cultural entre els segles XIX i XX”, des de Pinazo a Rafael Chirbes, passant per Blasco Ibáñez o el mestre Rodrigo, expliquen els promotors de la mostra.

Francisco Sanz, Francisco Mira i Enric Pertegàs

“Però no són només intel•lectuals o artistes coneguts”, contiuen, sinó que també es recuperen figures actualment oblidades però que en la seua època foren reconegudes i estimades per tothom, com el ventríloc Francisco Sanz, l’enginyer Francisco Mira o el dibuixant Enric Pertegàs.

Noms propis femenins

Especialment important és l’oblit que ha recaigut sobre els noms femenins, que tant en el llibre com en l’exposició es tracta de superar amb les il•lustracions de dones com l’escriptora romàntica Amàlia Fenollosa, la soprano i estrella a Nova York Lucrècia Bori, la política Maria Cambrils, la primera advocada de l’Estat espanyol Ascensión Chirivella o la ballarina Olga Poliakoff Llopis.

“Després d’any i mig de treball preteníem posar de manifest que els valencians no som gent corrupta i meninfot, sinó que hem destacat al llarg de la història en tots els aspectes de la cultura i el pensament”, comenten els autors. Ara ho podran demostrar, si cap amb més força, a través d’aquesta exposició artística.

Comparteix

Icona de pantalla completa